Η Tesla μειώνει για 5η φορά τις τιμές των μοντέλων της στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Η Tesla ανακοίνωσε σήμερα ότι μειώνει τις τιμές της σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της στην αγορά της Αμερικής. Αυτή είναι η πέμπτη φορά μέσα στο 2023 που η αμερικάνικη εταιρία ρίχνει τις τιμές της και αυτή τη φορά η μείωση φτάνει μέχρι το 6%, με την Tesla να δείχνει ότι θυσιάζει λίγο από την κερδοφορία της επιδιώκοντας υψηλότερους όγκους πωλήσεων.

Ξεκινώντας από τη βασική έκδοση του Model 3 (RWD), η Tesla αναφέρει ότι πλέον η τιμή του ξεκινά από 41.990 δολάρια, όντας κατά 1.000 δολάρια μειωμένη ή περίπου 2% (εξαιρουμένων των τελών παράδοσης). Η Tesla μειώνει την τιμή του πιο προσιτού της μοντέλου, καθώς η πρόσβασή του στα κρατικά κίνητρα μειώνεται στο μισό, με τους αγοραστές του να λαμβάνουν τώρα μόνο 3.750 δολάρια σε φορολογικές εκπτώσεις, αντί για το σύνολο των 7.500 δολαρίων, που δικαιούνταν προηγουμένως.

Συνεχίζοντας, η τιμή του Model Y έχει μειωθεί έως και 2.000 δολάρια, ενώ η Tesla παρουσίασε επίσης μια νέα βασική έκδοση του μοντέλου, που ονομάζεται απλά Model Y (σε αντίθεση με το Model Y Long Range ή Performance), η οποία ξεκινά από 49.990 δολάρια. Τέλος, οι τιμές για τα μεγαλύτερα μοντέλα της Tesla, τα Model X και S, έχουν μειωθεί κατά 5.000 δολάρια.

Μετά τις πολλαπλές μειώσεις τιμών που σημειώθηκαν το 2023, οι τιμές για το Model 3 μειώθηκαν έως και 16% ή 10.000 δολάρια. Αντίστοιχα, για το Model Y η τιμή του έχει πέσει έως και 20%, ενώ τα Model S και X έχουν δει τις τιμές τους να μειώνονται κατά 23 και 25%, αντίστοιχα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...