Steiner: Τα ατυχήματα του Schumacher κόστισαν 2 εκατ. δολάρια στη Haas

Σχετικά άρθρα

Ο Gunther Steiner έχει γράψει ένα βιβλίο, με τίτλο “Surviving to Drive” το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος και σε αυτό αναφέρει πως πέρυσι, ο Mick Schumacher χρέωσε την ομάδα με 2 εκατ. δολάρια, εξαιτίας των ατυχημάτων που είχε.

Ο Schumacher είχε σοβαρά ατυχήματα στα GP του Μονακό και της Σαουδικής Αραβίας, ενώ είχε και ατύχημα στο FP1 του ιαπωνικού Grand Prix, το οποίο κόστισε στη Haas 700.000 δολάρια, σύμφωνα με τον Steiner.

Παράλληλα ο Ιταλός είπε πως η FIA δεν πρέπει να αλλάξει τους κανονισμούς προκειμένου να κόψει το πλεονέκτημα που έχει αυτή τη περίοδο η Red Bull. Συγκεκριμένα είπε:

Το άθλημα είναι το κύριο πράγμα που πρέπει να έχουμε. Το σόου είναι δευτερεύον, αλλά νομίζω ότι θα τακτοποιηθεί από μόνο του. Οι υπάρχοντες κανονισμοί δεν πρέπει να αλλάξουν. Θα έλεγα ότι λειτουργούν. Προφανώς αυτή τη στιγμή η Red Bull έχει ένα πλεονέκτημα, αλλά δεν θα έλεγα ότι θα το διατηρήσει στους επόμενους 20 αγώνες.

Ευελπιστώ όλοι να μάθουμε πως η Red Bull έχει καταφέρει να έχει αυτό το πλεονέκτημα και να μπορέσουμε να το αντιγράψουμε ή να κάνουμε κάτι παρόμοιο.

Όλοι θα δουλέψουν σκληρά και δεν χρειάζεται να ξεχνάμε πως η Red Bull πήρε την ποινή πέρυσι και έτσι φέτος έχει 10% λιγότερο χρόνο για αεροδυναμικές δοκιμές, που θεωρητικά η ποινή αυτή θα συμβάλει ώστε οι υπόλοιπες ομάδες να την πλησιάσουν.

Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε όλοι πως έκαναν φανταστική δουλειά. Και επομένως, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους κανονισμούς για αυτό. Γιατί αν κάποιος κάνει καλύτερη δουλειά από οποιονδήποτε άλλον θα πρέπει να έχει το πλεονέκτημα.

Ερωτηθείς τι θα σκεφτόταν για οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής των κανονισμών που θα είχαν ως στόχο την ώστε τα μονοθέσια της Red Bull να γίνουν πιο αργά, είπε:

Εννοώ ότι είναι ένα σύστημα ψηφοφορίας, δεν μπορείς να κάνεις κινήσεις μόνο και μόνο επειδή κάποιος είναι πιο γρήγορος από κάποιον άλλο, αυτό δεν είναι δίκαιο.

Αν διαπιστώσουν ότι κάτι δεν είναι νόμιμο, μπορούν να προσαρμόσουν τους κανονισμούς. Η ασφάλεια είναι πάντα μια ανησυχία. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να μάθουμε σε μερικούς αγώνες τι πραγματικά συμβαίνει. Νομίζω ότι ακόμα δεν πρέπει να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα.

Τέλος ο Steiner αναμένει ότι η μάχη μεταξύ των ομάδων της μεσαίας γραμμής θα παραμείνει σφιχτή.

Θα εξαρτηθεί από τη διαμόρφωση της κάθε πίστας ποιος θα είναι μπροστά και ποιος πίσω. Θα υπάρξουν αυτοκίνητα που θα είναι καλύτερα σε πίστες υψηλής ταχύτητας, ενώ άλλα θα είναι καλύτερα σε άλλες πίστες, όπως στο Μόντε Κάρλο. Έτσι, κατά τη γνώμη μου, θα δούμε ότι σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν ορισμένες εναλλαγές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr