Η FIA απορρίπτει την επανεξέταση της ποινής του Sainz στο GP της Αυστραλίας

Σχετικά άρθρα

Η FIA απέρριψε την αίτηση της Ferrari για επανεξέταση της ποινής που επιβλήθηκε στον Carlos Sainz στο Αυστραλιανό Grand Prix. Όπως γνωρίζεις, η Ferrari έκανε χρήση του δικαιώματος επανεξέτασης της ποινής του Carlos Sainz λίγες ημέρες μετά τον αγώνα της, καθώς ο Ισπανός τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων εξαιτίας της επαφής που είχε με τον Fernando Alonso στην δεύτερη επανεκκίνηση του αγώνα. Αυτή η ποινή τον έριξε εκτός βαθμών.

Σύμφωνα με τους αγωνοδίκες, ο οδηγός της Ferrari ήταν εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για την επαφή με τον Alonso, γι’αυτό και εκτός από την ποινή των 5 δευτερολέπτων, πήρε και 2 βαθμούς ποινής στην Super License του.

Η FIA απέρριψε την αίτηση της Ferrari, επικαλούμενη ότι η ομάδα δεν έφερε σημαντικές και σχετικές νέες πληροφορίες που δεν ήταν διαθέσιμες στα μέρη, που ζητούσαν επανεξέταση τη στιγμή της σχετικής απόφασης. Στην ανακοίνωσή της η FIA αναφέρει:

Μετά την εικονική ακρόαση με τη FIA, συνήχθη το συμπέρασμα ότι ακόμη και αν οι αγωνοδίκες λάβουν υπόψη την αυξημένη πιθανότητα ενός περιστατικού στον πρώτο γύρο μιας επανεκκίνησης, υπήρχε αρκετό κενό για τον Sainz ώστε να είχε λάβει μέτρα αποφυγής, αλλά δεν το έκανε.

Η Ferrari παρουσίασε την υπόθεσή της με βάση τα δεδομένα τηλεμετρίας, τις δηλώσεις του Sainz και άλλων οδηγών, όπως δόθηκαν στις συνεντεύξεις μετά τον αγώνα στα μέσα ενημέρωσης. Η ιταλική ομάδα, εξακολουθεί να πιστεύει ότι παρουσιάστηκαν αρκετά νέα στοιχεία για να ανατραπεί η ποινή του Sainz, αλλά είπε πως σέβεται τη διαδικασία και την απόφαση της FIA, ενώ παράλληλα θα συνεργαστεί με τη FIA για να βελτιώσει περαιτέρω τους κανονισμούς της Formula 1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...