Ο Daniel Ricciardo θα τρέξει στο Nurburgring Nordschleife με μονοθέσιο της F1

Σχετικά άρθρα

Ένα μονοθέσιο της Formula 1 θα κάνει μια θριαμβευτική επιστροφή στο Nurburgring Nordschleife, καθώς η θρυλική γερμανική πίστα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο εφεδρικός οδηγός της Red Bull, Daniel Ricciardo, θα τρέξει με ένα μονοθέσιο της αυστριακής ομάδας στις 9 Σεπτεμβρίου του 2023.

Η τελευταία φορά που ένα μονοθέσιο της F1 κόσμησε το παλιό “Ring” ήταν το 2013, όταν ο Michael Schumacher οδήγησε μια Mercedes-AMG W02 λίγη ώρα πριν την έναρξη του 24ωρου αγώνα του Nurburgring (N24). Πριν από αυτό, ο Nick Heidfeld είχε οδηγήσει ένα demo μονοθέσιο στο Nordschleife το 2007. Επομένως, όπως καταλαβαίνεις, ένα μονοθέσιο της F1 στην πίστα είναι σπάνιο φαινόμενο.

Η πίστα είναι μία από τις μεγαλύτερες που χρησιμοποιήθηκαν ποτέ σε αγώνα της Formula 1, και φιλοξενούσε έναν αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος μεταξύ 1951 και 1976. Την τελευταία χρονιά ήταν όταν ο Nicki Lauda γλίτωσε οριακά τον θάνατο, μετά από ένα ατύχημα που άλλαξε το τοπίο του αθλήματος.

Το περιστατικό, μεταξύ άλλων, προκάλεσε μεγάλη αλλαγή στη Formula 1, με τον Lauda να γίνεται ένας από τους πιο σκληρούς υποστηρικτές της ασφάλειας του αθλήματος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...