Το Hyundai Ioniq 5 N θα διαθέτει μπαταρίες “νέας γενιάς”

Σχετικά άρθρα

Στο φετινό Goodwood Festival of Speed, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου, η Hyundai θα αποκαλύψει το Ioniq 5 N, το οποίο θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων της κορεάτικης εταιρίας, και σήμερα μαθαίνουμε κάποιες νέες πληροφορίες για αυτό.

To παραπάνω video έρχεται από το Arjeplog της Σουηδίας, και θα δεις τον τεχνικό σύμβουλο της Hyundai και πρώην επικεφαλής του τμήματος N Performance, Albert Biermann, να εξηγεί ότι η κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου θα χρησιμοποιεί μία μπαταρία νέας γενιάς, η οποία θα έχει αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα και κατά συνέπεια θα παρέχει αυξημένη χωρητικότητα χωρίς αυξημένο μέγεθος, σε σύγκριση με την υπάρχουσα μπαταρία των 77 kWh.

Στη τετρακίνητη έκδοση με τα 325 άλογα και την προαναφερθείσα μπαταρία, το Ioniq 5 έχει αυτονομία έως 481 χιλιόμετρα, ενώ η αυτονομία του Kia EV6 GT των 585 ίππων με την ίδια μπαταρία ανακοινώνεται σε έως 420 χιλιόμετρα. Αυτό μας αφήνει να υποθέσουμε ότι το Ioniq 5 N θα έχει μια αυτονομία ανάμεσα στα 400 και τα 480 χλμ.

Το Ioniq 5 N θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα), απόδοσης κοντά στα 600 άλογα με 740 Nm ροπής. Για τα 0-100 χλμ/ώρα θα χρειάζεται λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, με το Ioniq 5 N να εξοπλίζεται και με Drift Mode που στέλνει το μεγαλύτερο μέρος της ροπής στους πίσω τροχούς.

Η εταιρία θέλοντας να προσδώσει στο μοντέλο μια αίσθηση αντίστοιχη με αυτή των βενζινοκίνητων N μοντέλων, τοποθέτησε σε αυτό ένα σύστημα -αντίστοιχο με το Virtual Grin Shift, VGS- το οποίο θα προσομοιώνει την αίσθηση και τον ήχο όμοιο με ένα συμβατικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Επιπλέον, η λίστα με τους ήχους θα εμπλουτίζεται μέσω over-the-air ενημερώσεων, ενώ θα μπορείς να προσθέσεις και τους δικούς σου fake ήχους για μια πιο προσωποποιημένη ατμόσφαιρα.

Αισθητικά, το Ioniq 5 N θα φέρει τις χαρακτηριστικές σπορ πινελιές των N μοντέλων της Hyundai, τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η ανανεωμένη BMW X5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η ανανεωμένη BMW X5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το γερμανικό SUV μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα...

Πόσα άλογα παράγει ένα άλογο;

Ο ίππος είναι μονάδα που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ισχύος των μηχανών. Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί για τον ίππο, όμως σήμερα χρησιμοποιείται περισσότερο αυτός...

Bugatti Chiron Super Sport Vs Lamborghini Huracan 1.600 ίππων

Η Bugatti Chiron Super Sport ή μια Lamborghini Huracan 1.600 ίππων είναι ταχύτερη στην επιτάχυνση στην ευθεία; Η Bugatti Chiron Super Sport ζυγίζει 1.995...