To Baojun Yep έχει εξωτερική οθόνη για να εκφράσει ο νεαρός Κινέζος την προσωπικότητά του

Σχετικά άρθρα

Η Baojun, η κινέζικη εταιρία της κοινοπραξίας SAIC-GM-Wuling (SGMW) πίσω από το E300, το κινέζικο λιλιπούτειο ηλεκτρικό με 300 χλμ. αυτονομία και τιμή 8.200 ευρώ, παρουσίασε το επόμενο μοντέλο της, το οποίο ονομάζει Yep. Αυτό είναι ένα μικρό όχημα παντός εδάφους, που μας θυμίζει το Suzuki Jimny, και φυσικά είναι ηλεκτρικό.

Η πιο εντυπωσιακή λεπτομέρεια του, όμως, βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Εκεί υπάρχει μια οθόνη, που μπορεί να εμφανίζει την κατάσταση του οδηγού, την ώρα, emoticons, προειδοποιήσεις και πολλά άλλα, προς του άλλους οδηγούς.

Θα μπορούσε κανείς να περιγράψει αυτό το χαρακτηριστικό εμπνευσμένο από ένα ρολόι, καθώς η σχεδίαση θυμίζει το Apple Watch με λουράκι. Η όλη κατασκευή έχει μήκος πάνω από 1 μέτρο και πλάτος 0,26 μέτρα, θυμίζοντας λουράκι ρολογιού, και όπως και στο smartwatch της Apple, μπορείς να επιλέξετε διάφορα σχέδια για αυτό.

Πάνω στο “λουράκι” μήκους 1 μέτρου (1.050 χλστ. για την ακρίβεια), είναι τοποθετημένη μια οθόνη 300 x 256 χλστ., η οποία λειτουργεί ως “ρολόι”, που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται δημιουργικές ιδέες, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στη νέα γενιά να εκφράσει την προσωπικότητά της.

Αφήνοντας την οθόνη στην άκρη, το Baojun Yep είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης με μήκος 3.381 χλστ., πλάτος 1.685 χλστ., και μήκος 1.721 χλστ., με το μεταξόνιο του να αγγίζει τα 2.110 χλστ. και το βάρος του τα 1.006 κιλά.

Ο ηλεκτροκινητήρας έχει τοποθετηθεί στον πίσω άξονα, και αποδίδει 50 kW (68 ίππους) και 140 Nm. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 100 χλμ/ώρα, με την αυτονομία να ανακοινώνεται στα 303 χλμ., στον μη ρεαλιστικό κύκλο του CLTC.

Η τιμή του στην Κίνα ξεκινά από τα 100.000 yuan (13.130 ευρώ), με το λανσάρισμα του να έχει οριστεί για τον Ιούνιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...