Η BMW teasάρει τη νέα Σειρά 5

Σχετικά άρθρα

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video που μας δείχνει τη μπροστά, φωτιζόμενη γρίλια της νέας Σειράς 5, όπως και τμήμα του εσωτερικού του αυτοκινήτου, εκεί όπου ξεχωρίζει ο κρυφός ατμοσφαιρικός φωτισμός και η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στις 24 Μαΐου και θα προσφέρεται ως σεντάν και ως Touring, τόσο με ήπιους υβριδικούς 48V κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όσο και με plug-in υβριδικές υλοποιήσεις, όπως επίσης και ως αμιγώς ηλεκτρικό, που θα ονομάζεται i5 και αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, τις i5 eDrive40 και i5 M60 xDrive, με την πρώτη να αποδίδει κοντά στα 340 άλογα στους πίσω τροχούς και η δεύτερη περίπου 600 άλογα χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα.

Σε ότι αφορά την επόμενη γενιά της BMW M5 θα διαθέτει plug-in υβριδικό κινητήρα και αναμένεται στην αγορά το 2024. Θα συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8 κινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 200 ίππων, με την συνολική απόδοση να αναμένεται να αγγίζει τα 750 άλογα και τα 1.000 Nm ροπής.

Η νέα M5 θα εκτός από σεντάν έκδοση θα προσφέρεται και ως Touring, με την M5 Touring να τοποθετείται απέναντι από Audi RS6 Avant. Η σεντάν έκδοση του αναμένεται στην αγορά τον Ιούλιο του 2024, με την Touring έκδοση να κυκλοφορεί τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Επιπλέον η ηλεκτρική i5 θα προσφέρεται σε M Performance έκδοση, την i5 M60 xDrive.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα τρέχει το Operating System 8.5 με Curved Display, με το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται με καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες.

Η παραγωγή της νέας, όγδοης γενιάς της BMW Σειράς 5 θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2023 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing της Βαυαρίας. Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην αγορά θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα