Νέο BMW iDrive 9

Σχετικά άρθρα

Η BMW παρουσίασε επίσημα το iDrive 9, το νέο λογισμικό για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που τρέχει σε Android Automotive OS. Το iDrive 9 έχει μια νέα αρχική οθόνη με σαφή διάταξη των λειτουργιών που διευκολύνει τη χρήση του BMW Curved Display.

Το νέο BMW iDrive με QuickSelect αποτελεί περαιτέρω εξέλιξη του BMW Operating System 8 που τοποθετείται στα τρέχοντα μοντέλα BMW με BMW Curved Display και βασίζεται στις νέας γενιάς infotainment των κεντρικών μονάδων, που είναι επίσης υπεύθυνες για την επεξεργασία γραφικών.

Το νέο BMW Operating System 8.5 θα εισαχθεί σταδιακά σε όλες τις σειρές μεσαίων, executive και πολυτελών μοντέλων της BMW. Θα συνεχίσει να βασίζεται στο Linux και θα συνδυάζεται με τη μεγαλύτερη έκδοση του BMW Curved Display.

Αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται η ψηφιακή εμπειρία στο ειδικό BMW Curved Display των compact μοντέλων με το νέο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 9, βασισμένο στο λογισμικό Android Open Source Project.

Η συμβατότητα του BMW Operating System 8.5 ανά μοντέλο και έναρξη παραγωγής:

  • BMW Σειρά 7, BMW iX, BMW i4, BMW X5, BMW X6, BMW X7, BMW XM σταδιακά από τον Ιούλιο του 2023. Θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα.

Η συμβατότητα του BMW Operating System 9 ανά μοντέλο και έναρξη παραγωγής:

  • BMW Σειρά 2 Active Tourer από τον Νοέμβριο 2023
  • BMW X1 από τον Νοέμβριο 2023
  • Θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα

Η φιλοσοφία QuickSelect του συστήματος προσφέρει επιπρόσθετα μια βελτιωμένη δομή μενού που είναι εμπνευσμένη από ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης. Το BMW iDrive 9 είναι ζωτικής σημασίας καθώς εξασφαλίζει την συγκέντρωση και ασφάλεια του οδηγού πίσω από το τιμόνι εμφανίζοντας τις σωστές πληροφορίες στο σωστό σημείο.

Η επόμενη γενιά του BMW iDrive μετατρέπει την αρχική οθόνη του BMW Curved Display σε ένα μόνιμα ορατό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Εδώ μπορούν επίσης να εμφανίζονται ανά πάσα στιγμή άλλα γραφικά με δυνατότητα ατομικής διαμόρφωσης εναλλακτικά, αντί της προβολής χάρτη του συστήματος πλοήγησης.

Η νέα αρχή zero-layer σημαίνει ότι όλες οι σχετικές λειτουργίες και πληροφορίες εμφανίζονται σε ένα μόνο επίπεδο, καθιστώντας δυνατή την επιλογή μιας επιθυμητής λειτουργίας χωρίς να απαιτείται η χρήση ενός υπομενού. Αντί αυτού, τα live widgets εμφανίζονται σε κάθετη διάταξη στην πλευρά του οδηγού στο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Αυτά τα εικονίδια λειτουργιών μπορούν να επιλέγονται με μια κίνηση του δακτύλου (swipe) και επίσης να διαμορφώνονται μεμονωμένα.

Η λειτουργία QuickSelect καθιστά δυνατή την άμεση επιλογή προγραμμάτων ψυχαγωγίας, λιστών επαφών και ρυθμίσεων του οχήματος, την έναρξη επικοινωνίας με τον προσωπικό βοηθό BMW Intelligent Personal Assistant ή την ενεργοποίηση άλλων επιλογών μενού, όλα με το άγγιγμα. Και αφού επιλεγούν οι σχετικές ρυθμίσεις, ένα γρήγορο άγγιγμα του εικονιδίου home στο κάτω άκρο της οθόνης αρκεί για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη.

Η BMW επικεντρώνεται στις σημερινές συνήθειες χειρισμού και προσφέρει μια εμπειρία χρήσης που ανταποκρίνεται στα υψηλά πρότυπα της μάρκας. Κατά συνέπεια, η φιλοσοφία λειτουργίας του νέου BMW iDrive ευθυγραμμίζεται με τις συνήθειες των χρηστών όπως έχουν καθιερωθεί με τις σημερινές ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης.

Η νέα, επίπεδη δομή του μενού καθιστά την ενεργοποίηση των λειτουργιών και τις ρυθμίσεις πολύ πιο γρήγορες και απλές. Ταυτόχρονα, το σύστημα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στον εμπλουτισμό της οδηγικής εμπειρίας σε μια BMW. Το ψηφιακό περιεχόμενο – όπως και το BMW Curved Display – είναι σχεδιασμένο για να ενισχύει την εστίαση του οδηγού, με το BMW iDrive 9 να παρέχει τις σωστές πληροφορίες στο σωστό σημείο και την κατάλληλη στιγμή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...