Ο Valtteri Bottas θεωρεί πως ο πρώην teammate του στην Mercedes, Lewis Hamilton, εξακολουθεί να είναι ο γρηγορότερος πιλότος του grid. Μιλώντας στο τελευταίο επεισόδιο του podcast Beyond the Grid της F1, ο Bottas ρωτήθηκε από όλους τους teammate του ποιος ήταν ο πιο γρήγορος, λέγοντας:

Ο Lewis. Νομίζω ότι εξακολουθεί να είναι ο πιο γρήγορος οδηγός στο grid. Για εμένα είναι γρηγορότερος από τον Max [Verstappen] και τον Charles [Leclerc].

Ο Lewis είναι ενοχλητικά ταλαντούχος. Επιπλέον, δουλεύει σκληρά. Λειτουργεί πολύ πιο σκληρά από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι, τόσο κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων των αγώνων όσο και εκτός αυτών. Αρκετά συχνά είναι αυτός που φεύγει τελευταίος από τα paddock. Είναι ακριβώς αυτός ο συνδυασμός.

Έχει μεγάλη ώθηση μέσα του για να καταφέρνει τα πάντα, να τα πηγαίνει καλά και η μέση βασική του απόδοση είναι τόσο καλή που είναι πραγματικά πολύ σταθερός. Αυτό τον καθιστά δύσκολο να νικηθεί. Όταν τον νικούσα ήταν μια καλή ημέρα για μένα, αλλά συνήθως δεν τα κατάφερνα.