Ο Helmut Marko αποκάλυψε πως η Mercedes προσπάθησε να πάρει στις τάξεις της τον Adrian Newey, αλλά ο Βρετανός επέλεξε να συνεχίσει με την Red Bull, απορρίπτοντας την πρόταση της Mercedes.

Σύμφωνα με τον Marko, ο Newey δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την Jayne Poole, πρώην COO και διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Red Bull, η οποία από την αρχή του έτους βρίσκεται στη Mercedes και ενεργεί ως ανώτερος σύμβουλος του Toto Wolff.

Η Poole έκανε μια γενναιόδωρη προσφορά στον Newey προκειμένου αυτός να μετακομίσει στην Mercedes, αλλά ο Newey αρνήθηκε.

Ο κ. Wolff μπορεί να μην έχει την πεποίθηση ότι οι δικοί του άνθρωποι θα θέσουν υπό έλεγχο τα προβλήματα με το αυτοκίνητό τους,

συμπλήρωσε ο Marko, που ισχυρίστηκε πως η Ferrari προσπάθησε ανεπιτυχώς να πάρει τον τεχνικό διευθυντή της Red Bull, τον Pierre Wache, ο οποίος είναι το δεξί χέρι του Newey.

Μας αρέσει να βλέπουμε τη Ferrari να είναι ανταγωνιστική, αλλά δεν λειτουργεί έτσι. Δεν είμαστε σε ένα παζάρι. Επιπλέον, ο Wache δεν θέλει να αλλάξει ομάδα και εμείς δεν θα συμφωνούσαμε με αυτό,

είπε ο Marko.

Ο Horner τόνισε πρόσφατα ότι κανένα ανώτερο μέλος της Red Bull δεν θα ενταχθεί στη Ferrari ως μέρος μιας “ανταλλαγής ομήρων” για να επιταχύνει την επικείμενη μετακόμιση του Laurent Mekies στην AlphaTauri.