Συνεχίζονται τα παιχνίδια εξουσίας στη Nissan

Σχετικά άρθρα

O Ashwani Gupta, COO της Nissan, που οι αναφορές τον ήθελαν να γίνεται ο επόμενος CEO της ιαπωνικής εταιρίας, δεν θα διοριστεί εκ νέου στο εκτελεστικό συμβούλιο της, όταν λήξει η θητεία του τον Ιούνιο.

Αυτό ανακοίνωσε η εταιρία, με τον Gupta να εντάχθηκε στην ηγετική ομάδα της Nissan τον Οκτώβριο του 2019, όταν η Νο.3 αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας προσπαθούσε να θέσει τέλος σε μια περίοδο αναταραχής που προκλήθηκε από τη σύλληψη και την απόλυση του Carlos Ghosn.

Οι σύμμαχοι του Gupta πίεσαν το διοικητικό συμβούλιο της Nissan το 2020 για να τον προωθήσουν στο ρόλο του συνδιευθύνοντος συμβούλου, ελπίζοντας ότι θα οδηγούσε την ανάκαμψη της εταιρείας και θα βελτιώσει τη σχέση της με τη Renault, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ο Makoto Uchida CEO της Nissan και ο Ashwani Gupta COO της εταιρίας

Η Nissan ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Gupta θα παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο στις 27 Ιουνίου. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι δεν είναι σαφές εάν θα παραμείνει στη θέση του ως COO.

Εκτός από τον Gupta, άλλα δύο άτομα, οι Jenifer Rogers και Masakazu Toyoda θα αποχωρήσουν από το διοικητικό συμβούλιο της Nissan. Ο CEO της εταιρίας, ο Makoto Uchida προτάθηκε να παραμείνει επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου.

Σε μια ευρύτερη ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου της, η Nissan όρισε την βετεράνο της IBM Brenda Harvey ως εξωτερική διευθύντρια και αποκάλυψε ότι θα επαναφέρει τον συνολικό αριθμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου σε 10 από 12, αλλαγές που εξακολουθούν να υπόκεινται στην έγκριση των μετόχων.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...