Η Tesla πρότεινε την κατασκευή εργοστασίου στην Ινδία

Σχετικά άρθρα

Η Tesla έκανε γνωστό πως κατέθεσε πρόταση για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην Ινδία, με τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται στην ασιατική χώρα να προωθούνται τόσο για εγχώρια πώληση όσο και για εξαγωγή.

Η πρόταση έρχεται αφότου η Ινδία αρνήθηκε να συμφωνήσει με το αίτημα της Tesla πέρυσι να μειώσει τον φόρο εισαγωγής στα αυτοκίνητα, ο οποίος μπορεί να φτάσει έως και στο 100%. Η Ινδία συμφωνούσε η Tesla να κατασκευάζει οχήματα σε τοπικό επίπεδο, αλλά η Tesla από τη μεριά της, ήθελε πρώτα να δοκιμάσει την αγορά με εισαγωγές αυτοκινήτων της, με αποτέλεσμα οι συνομιλίες να καταλήξουν σε αδιέξοδο.

Αν και η Tesla δεν συζήτησε το αίτημα για χαμηλότερους φόρους εισαγωγών με Ινδούς αξιωματούχους, πρότεινε την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την τοποθεσία ή το ύψος της επένδυσης.

Η κατασκευή αυτοκινήτων σε τοπικό επίπεδο ευθυγραμμίζεται με τον στόχο του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και εταιρείες στη χώρα με την καμπάνια του “Make in India”, ειδικά καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους παρακάμπτοντας την Κίνα.

Ανώτατα στελέχη της Tesla βρίσκονται στην Ινδία αυτή την εβδομάδα για να προβούν σε συναντήσεις με την κυβέρνηση και συζητήσεις για την τοπική προμήθεια ανταλλακτικών και άλλα θέματα. Οι εκπρόσωποι της Tesla συναντήθηκαν με αξιωματούχους από το πρωθυπουργικό γραφείο του Μόντι και άλλα υπουργεία την Τετάρτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...