Η Hyundai και η Kia κατέληξαν σε συμβιβασμό ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων για μια ομαδική αγωγή που δέχτηκαν από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τους, λόγω του πολύ εύκολου τρόπου κλοπής των αυτοκινήτων τους, κάνοντας χρήση ενός απλού καλωδίου USB.

Ο συμβιβασμός καλύπτει περίπου 8,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα της Hyundai και της Kia, παραγωγής από το 2011 έως το 2022, που διαθέτουν παραδοσιακά συστήματα ανάφλεξης με κλειδί και δεν διαθέτουν αντικλεπτικές συσκευές.

1

Τα 145 εκατομμύρια δολάρια του διακανονισμού θα δοθούν ως αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες. Η αποζημίωση περιλαμβάνει μέγιστο ποσό 6.125 δολαρίων για ζημιές στο αυτοκίνητο και για απώλεια προσωπικής περιουσίας και 3.375 δολάρια για έξοδα που σχετίζονται με την ασφάλιση, όπως εκπτώσεις ασφάλισης ή αυξημένα ασφάλιστρα.

Ο διακανονισμός καλύπτει επίσης αποζημιώσεις για έξοδα όπως ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ταξί ή άλλα έξοδα μεταφοράς που δεν καλύπτονται από την ασφάλεια. Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν επίσης για τα έξοδα ρυμούλκησης, τα πρόστιμα και άλλες κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την κλοπή του αυτοκινήτου τους.