Εδώ και μερικούς μήνες έχουν αυξηθεί σημαντικά οι κλοπές αυτοκινήτων της Hyundai και της Κia αφού μέσω TikTok έγινε viral ένας πολύ εύκολος τρόπος κλοπής των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, κάνοντας χρήση ενός απλού καλωδίου USB.

Για τον λόγο αυτόν οι δυο εταιρίες είναι αντιμέτωπες με μια σειρά ομαδικών αγώνων και στο ακόλουθο video θα δεις το πόσο εύκολο είναι τελικά κάποιος να κλέψει ένα νέο αυτοκίνητο των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Αρχικά πρέπει να αφαιρεθεί το πλαστικό κάλυμμα κάτω από το τιμόνι που το συγκρατούν δύο βίδες και μετά πρέπει με ένα κατσαβίδι να πατηθεί ένα κούμπωμα και να χωριστεί ο κύλινδρος του διακόπτη ανάφλεξης στα δύο. Μετά το μόνο που έχει να κάνει ο ληστής είναι να τοποθετήσει ένα καλώδιο USB στο βύσμα του τμήματος του κυλίνδρου που παραμένει πάνω στο αυτοκίνητο και να το γυρίσει όπως ένα κλειδί. Το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά και ο ληστής μπορεί να φύγει ανενόχλητος από το σημείο κλέβοντας το αυτοκίνητο.

Hyundai και Kia έκαναν γνωστό πως προσφέρουν ένα aftermarket kit που προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, αξίας 170 δολαρίων, με το κόστος εγκατάστασης να ανέρχεται στα επιπλέον 500 δολάρια.