Η Ford θα μειώσει τα κόστη, θα βελτιώσει την ποιότητα και θα ενισχύσει το περιθώριο κέρδους

Σχετικά άρθρα

O CEO της Ford, Jim Farley είπε στο περιθώριο μιας εκδήλωσης της εταιρίας προς τους επενδυτές της, πως θα μειώσει τα κόστη, αυξάνοντας την ποιότητα και προσφέροντας λογισμικό, υπηρεσίες και νέα αυτοκίνητα που θα οδηγήσουν σε περιθώριο κέρδους που θα είναι μεταξύ των καλύτερων στον κλάδο.

Η Ford, είπε ο Farley, θα δώσει έμφαση στο λογισμικό και τις υπηρεσίες καθώς και σε εμβληματικά οχήματα, όπως τα pickup, τα μεγάλα SUV, τα επαγγελματικά οχήματα και τα προηγμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεύτερης γενιάς. Τόνισε επίσης πως η Μπλε Οβάλ εταιρεία θα μειώσει τις σπατάλες και θα πουλά αυτοκίνητα χωρίς διαπραγμάτευση τιμής.

Στόχος είναι έως το 2026 το περιθώριο κέρδους να αυξηθεί στο 10%, ενώ για φέτος εκτιμά πως η εταιρία θα παρουσιάσει προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων μεταξύ 9 – 11 δισ. δολαρίων. Για να φτάσει εκεί, η Ford λέει ότι θα μειώσει το κόστος μειώνοντας τον αριθμό των ανταλλακτικών στα αυτοκίνητα της, ενώ παράλληλα θα μειώσει τα έξοδα εγγύησης και ανάκλησης, ενισχύοντας την ποιότητα των αυτοκινήτων της.

Για παράδειγμα, η νέα έκδοση του F-150 που θα κυκλοφορήσει φέτος, θα έχει 2.400 λιγότερα εξαρτήματα από το υπάρχον μοντέλο.

Ο Farley συμπλήρωσε πως δεν βλέπει μειώσεις στον αριθμό του προσωπικού, προβλέποντας πως το 2026 θα πουλά 5,6 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως, 1,4 εκατ. περισσότερα από όσα πούλησε πέρυσι.

Η Ford είπε ότι τα νέα ή ανανεωμένα εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά, με σχεδόν 30% λιγότερα έξοδα εργασίας από τα σημερινά μεγάλα εργοστάσια που κατασκευάσουν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο Farley ξεκαθάρισε πως αυτό δεν σημαίνει λιγότερους εργάτες στα εργοστάσια, επειδή αυτοί θα χρειαστούν για την κατασκευή μπαταριών και άλλων εξαρτημάτων.

Στην ίδια εκδήλωση η Ford έδωσε και μια teaser φωτογραφία από ένα μεγάλο επταθέσιο ηλεκτρικό SUV που θα βγει στην αγορά το 2025 και θα έχει αυτονομία μεγαλύτερη των 560 χιλιομέτρων. Το SUV, που αναμένεται να είναι η ηλεκτρική έκδοση του Expedition, είναι σχεδιασμένο με γνώμονα τα οικογενειακά οδικά ταξίδια και με χρήση ταχυφορτιστή θα αποκτά 240 χλμ αυτονομίας σε λιγότερο από 10 λεπτά φόρτισης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μοναδικές προσφορές στα επαγγελματικά Ford Transit Connect, Transit και E-Transit

Προσφέροντας την πιο πλούσια και ολοκληρωμένη γκάμα LCV οχημάτων που ξεχωρίζουν για τις κορυφαίες μεταφορικές δυνατότητες και τα μοναδικά επίπεδα ευελιξίας τους, η Ford...