Ο Helmut Marko έκανε γνωστό πως η Red Bull δεν σκοπεύει να πουλήσει την AlphaTauri εν μέσω πρόσφατων εικασιών μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Red Bull, Dietrich Mateschitz.
Η απόφαση έχει ληφθεί. Η AlphaTauri θα παραμείνει εξ ολοκλήρου στην ιδιοκτησία της Red Bull και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως η “νεανική” ομάδα μας. Η συνεργασία με τη Red Bull Racing θα είναι πιο στενή, επίσης όσον αφορά το ανώτατο όριο κόστους και τις συνέργειες, με την έδρα της να παραμένει στη Φαέντζα της Ιταλίας, αλλά θα απασχολεί περισσότερο προσωπικό στο Bicester της Αγγλίας.
είπε ο Marko σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Formel1.de στο YouTube.
Επί του παρόντος, το Bicester, που βρίσκεται πολύ κοντά στα κεντρικά γραφεία της Red Bull F1 στο Milton Keynes, στεγάζει το τμήμα αεροδυναμικής της AlphaTauri, αλλά περισσότερο προσωπικό θα εγκατασταθεί εκεί για να βελτιώσει τη συνέργεια της ομάδας με τη Red Bull.
Ο απερχόμενος διευθυντής της ομάδας Franz Tost συμπλήρωσε πως είναι πιθανό το όνομα της ομάδας να αλλάξει και πάλι, τονίζοντας πως:
Το αν θα αλλάξει όνομα η ομάδα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Αυτό είναι στα χέρια της Red Bull πως θέλει να αποκαλεί την ομάδα στο μέλλον.
Ήταν πάντα ξεκάθαρο για μένα ούτως ή άλλως ότι η ομάδα θα έμενε στη Φαέντζα. Έχουμε όλη την υποδομή εδώ. Στην Αγγλία η AlphaTauri έχει ήδη πολλούς υπαλλήλους. Όλη η αεροδυναμική ομάδα είναι στην Αγγλία. Και αυτό που σίγουρα θα κάνουμε στο μέλλον είναι, αν θέλουμε να συνεργαστούμε με μηχανικούς και αυτοί δεν θέλουν να πάνε στην Ιταλία για οποιονδήποτε λόγο, να μπορούν να εργαστούν από αυτή τη βάση στην Αγγλία.
Πιστεύω ότι αυτό θα βοηθήσει την ομάδα στο μέλλον γιατί ήταν πολύ, πολύ δύσκολο στο παρελθόν να φέρει έμπειρους μηχανικούς εδώ στην Ιταλία. Έμπειροι μηχανικοί, είναι ηλικίας 35, 40 ετών, έχουν οικογένειες, έχουν παιδιά και δεν θέλουν να πάνε στην Ιταλία.