Το Aspark Owl σημείωσε δύο ρεκόρ επιτάχυνσης

Σχετικά άρθρα

Οι Ιάπωνες κατάφεραν να σημειώσουν δύο νέα ρεκόρ Γκίνες με το Aspark Owl. Ειδικότερα, το ηλεκτρικό hypercar σημείωσε νέο ρεκόρ επιτάχυνσης στο 1/8 και στο 1/4 του μιλίου, σημειώνοντας καλύτερες επιδόσεις από αυτές που πέτυχε προ 10 ημερών το Rimac Nevera.

Το Aspark Owl πέτυχε τα ρεκόρ στην πίστα του αεροδρομίου Έλβινγκτον της Αγγλίας, πιάνοντας μέση ταχύτητα 309,02 χλμ/ώρα στο 1/8 του μιλίου και 318,85 χλμ/ώρα στο 1/4 του μιλίου (400άρι).

Η Aspark αναφέρει ότι το Owl είναι το ταχύτερο όχημα παραγωγής στην επιτάχυνση, μιας και μπορεί να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα) σε 1,72 δευτερόλεπτα. Μηχανικά εξοπλίζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρας συνολικής ισχύoς 2.012 ίππων με 2.000 Nm ροπής.

Τα 0-300 χλμ/ώρα τα κάνει σε 10,6 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 413 χλμ/ώρα. Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 64 kWh, που δίνουν αυτονομία 450 χιλιομέτρων ανά φόρτιση στον κύκλο NEDC. Η εταιρία αναφέρει πως στο μέλλον θα προσφέρει μια μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία που θα χαρίζει μεγαλύτερη αυτονομία.

Το σώμα είναι κατασκευασμένο από CFRP (carbon fiber reinforced plastic), με την οροφή να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα για επιπλέον στήριξη. Το συνολικό του ύψος είναι μόλις 99 εκατοστά, με το carbon monocoque πλαίσιο να ζυγίζει 120 κιλά.

Η ανάρτηση κάθε τροχού αποτελείται από διπλά ψαλίδια, με τα υδραυλικά αμορτισέρ να μπορούν να αυξομειώνουν την απόσταση από το έδαφος από τα 80 mm έως τα 160 mm. Τα φρένα διαθέτουν carbon-κεραμικούς δίσκους με 10πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό και ακόμη δύο οθόνες που λειτουργούν και ως πλαϊνοί καθρέπτες, με τις κάμερες να βρίσκονται ενσωματωμένες στους πλαϊνούς καθρέπτες. Σε παλαιότερη δήλωση του, ένας εκπρόσωπος της εταιρίας, είχε πει πως εξετάζουν να πάνε το Owl στο Nurburgring προκειμένου να πετύχει εκεί νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου.

Το κόστος του Owl ανέρχεται σε 2,9 εκατομμύρια ευρώ και θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή, μόλις 50 μονάδων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...