Verstappen: Να μην αλλάξουμε τους κανονισμούς εάν θέλουμε οι άλλες ομάδες να φτάσουν την Red Bull

Σχετικά άρθρα

Ο Max Verstappen πιστεύει ότι εάν οι υπάρχοντες κανονισμοί παραμείνουν ίδιοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι άλλες ομάδες θα έχουν καλύτερες πιθανότητες να φτάσουν στο επίπεδο της Red Bull, η οποία έχει κυριαρχήσει πέρυσι και φέτος, μετά την εφαρμογή των νέων κανονισμών.

Όπως είπε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής:

Το βλέπαμε πάντα αυτό στη Formula 1, δεν είναι κάτι καινούργιο. Πάντα υπήρχαν κυρίαρχες ομάδες. Νομίζω ότι όσο περισσότερο αφήνεις τους κανονισμούς ίδιους, τόσο πιο κοντά θα πλησιάζουν οι ομάδες. Επομένως, ίσως αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε.

Απλώς κρατήστε τους κανονισμούς ίδιους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γιατί αν συνεχίσετε να τροποποιείτε πράγματα, κάποια ομάδα θα βρίσκει πάντα κάτι λίγο καλύτερο από τις άλλες και μετά χρειάζεται λίγος χρόνος για να κλείσουν οι άλλες ομάδες την διαφορά. Αυτό πιστεύω.

Ο George Russell συμφωνεί με την άποψη του Verstappen:

Συμφωνώ με αυτό που είπε ο Max, πάντα υπήρχαν κυρίαρχες ομάδες στη Formula 1. Και δεν ξέρω πώς μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου πολλοί οδηγοί και ομάδες θα παλεύουν για το πρωτάθλημα, γιατί νομίζω ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο για το άθλημα, το καλύτερο για όλους μας. Οι οπαδοί θα το λάτρευαν, αλλά προφανώς, δεν μπορείς πάντα να αποκτήσεις αυτό που ονειρεύεσαι.

Σύμφωνα με τον Russell, το σύστημα που μειώνει τον χρόνο για αεροδυναμικές δοκιμές στις ομάδες, ανάλογα με την θέση της στο περσινό πρωτάθλημα, δίνοντας περισσότερο χρόνο στις ομάδες που τερμάτισαν πιο χαμηλά, δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Έχουν περάσει μόνο μερικά χρόνια χρήσης αυτού του συστήματος αλλά δεν έχει αλλάξει δραματικά τίποτα. Ίσως η μόνη ομάδα που μπορείς να πεις πως έχει σημαντική βελτίωση είναι η Aston Martin, αλλά νομίζω ότι αυτό πιθανότατα οφείλεται επειδή ορισμένοι μηχανικοί έχουν πάει στην ομάδα και έχουν συμβάλλει στο να παρθούν οι σωστές αποφάσεις.

Ακόμη και εάν δώσουμε τετραπλάσιο χρόνο χρήσης της αεροδυναμικής σήραγγας στην ομάδα που βρίσκεται στη τελευταία θέση, σε σχέση με αυτήν που βρίσκεται στην κορυφή, αυτή που βρίσκεται στην κορυφή πιθανότατα θα εξακολουθεί να προηγείται.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα