Γαλλία: Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Renault μηνύουν την εταιρία για υπερβολική κατανάλωση λαδιού

Σχετικά άρθρα

Μια ομάδα ιδιοκτητών αυτοκινήτων της Renault μήνυσε την εταιρία, κατηγορώντας την εταιρία για “επιβαρυντικό δόλο, αμφισβητήσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, απάτη και έκθεση σε κίνδυνο της ζωής άλλων”.

Η μήνυση κατατέθηκε στο ποινικό δικαστήριο της Ναντέρ, με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση να λέει πως στη μήνυση μπορεί να προστεθούν ιδιοκτήτες και της Dacia και της Nissan.

Αιτία της μήνυσης, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, είναι η υπερβολική κατανάλωση λαδιού από τον 1,2-λίτρων TCe κινητήρα των αυτοκινήτων τους. Οι ιδιοκτήτες λένε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες (Renault, Nissan και Dacia) θα έπρεπε να είχαν κάνει ανάκληση όταν ανακάλυψαν πρόβλημα με τον κινητήρα 1,2 λίτρων που έχει τοποθετηθεί σε 400.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη μεταξύ 2012 και 2016.

Η Renault αναγνώρισε ότι ο κινητήρας κατανάλωνε πολύ λάδι και ότι 133.050 οχήματα στη Γαλλία επηρεάστηκαν δυνητικά, αλλά είπε επίσης ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια, ένα σημείο που αμφισβητείται από την ομάδα πελατών που κατέθεσαν την μήνυση.

Εναπόκειται στους εισαγγελείς να αποφασίσουν εάν θα ξεκινήσουν επίσημη έρευνα και εκπρόσωπος της Renault είπε ότι η εταιρεία του παρείχε τεχνική υποστήριξη και οικονομική βοήθεια σε πελάτες που επηρεάστηκαν.

Εκπρόσωπος της Nissan, η οποία κατασκευάζει ορισμένα μοντέλα μαζί τη Renault, είπε ότι:

Η εταιρία υποστηρίζει οποιονδήποτε πελάτη μπορεί να αντιμετωπίσει θόρυβο από τον κινητήρα, προβλήματα στην ανάφλεξη, χαμηλή ισχύ ή υπερβολική κατανάλωση λαδιού σύμφωνα με τις πολιτικές εγγύησης και υποστήριξης των πελατών.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...