Η Caterham teasάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό concept, λίγο πριν από το ντεμπούτο του

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες εβδομάδες η Caterham παρουσίασε το EV Seven, με το οποίο η βρετανική εταιρία προσπαθεί να αξιολογήσει το σχέδιο ανάπτυξης για ένα μελλοντικό πλήρως ηλεκτρικό Seven.

Ωστόσο, η μετάβαση της μικρής αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα το Crawley της Αγγλίας στην ηλεκτροκίνηση δε σταματά σε αυτό, καθώς από τον περασμένο Οκτώβριο ο διευθύνων σύμβουλος της Caterham, Bob Laishley, είχε υπαινιχθεί ότι η εταιρία του εξετάζει να βγάλει στην παραγωγή ένα νέο σπορ διθέσιο ηλεκτρικό μοντέλο.

Σήμερα, η Caterham έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία του αμιγώς ηλεκτρικού concept που ετοιμάζει, τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν στις 12 Ιουλίου. Σύμφωνα με το νέο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Anthony Jannareli, το εντελώς νέο μοντέλο θα έχει ριζοσπαστική σχεδίαση και θα σηματοδοτήσει την αρχή της εποχής του ηλεκτρισμού για την Caterham.

Το μοντέλο έχει την ονομασία Project V και φαίνεται να έχει πάρει την τελική έγκριση για να βγει στην παραγωγή, καθώς η εταιρία αναφέρει ότι αυτό είναι “δήλωση πρόθεσης”, υπονοώντας ένα μελλοντικό μοντέλο παραγωγής. Η έγκριση ήρθε από τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρία της Caterham, την ιαπωνική VT Holdings, καθώς φέτος η βρετανική εταιρία γιορτάζει την 50η επέτειό της. Το ηλεκτρικό μοντέλο της Caterham θα είναι διθέσιο, θα έχει κλειστή οροφή και θα κατασκευαστεί σε μια νέα πισωκίνητη πλατφόρμα.

Η Caterham περιγράφει το concept ως ένα τολμηρό σχέδιο και θα είναι επικεντρωμένο στον οδηγό, ελαφρύ και διασκεδαστικό στην οδήγηση, χαρακτηριστικά που παραδοσιακά συνδέονται με τα μοντέλα της Caterham.

Ο Anthony Jannarelly έχει βάλει την υπογραφή του στο Lykan Hypersport της W Motors, καθώς και στο δικό του Jannarelly Design-1, ένα σπορ πισωκίνητο αυτοκίνητο με ρετρό στυλ, V6 κινητήρα της Nissan και εξαιρετικά ελαφρύ αμάξωμα εμπνευσμένο από το Le Mans.

Σε συνεργασία με την Italdesign στο Τορίνο, ο Γάλλος χρησιμοποιεί αυτό το project ως μια ευκαιρία για να ευχαριστήσει τους υπάρχοντες πελάτες και θαυμαστές της Caterham, ενώ παράλληλα προσπαθεί να προσεγγίσει ένα άλλο είδος κοινού για τη μάρκα, ένα “πάντρεμα” που κρύβει μεγάλη ευθύνη για τον Jannarelly.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Mazda EZ-6 και Arata concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Mazda παρουσίασε τη νέα γενιά του 6. Ονομάζεται EZ-6, αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda και θα είναι διαθέσιμο...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...