Δες τον CEO της Lancia να οδηγεί το Pu+Ra HPE Concept

Σχετικά άρθρα

Η Lancia δημοσίευσε ένα video στο κανάλι της στο YouTube ένα video στο οποίο ο CEO της, Luca Napolitano οδηγεί το πρωτότυπο Pu+Ra HPE. Αυτό σηματοδοτεί τη νέα εποχή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με το HPE να προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων High Performance Electric, αντί για High Performance Estate, που ίσχυε στο παρελθόν.

Το νέο πρωτότυπο φέρει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών, σε επίπεδο design, βιωσιμότητας, τεχνολογίας και εξηλεκτρισμένης κίνησης, τα οποία θα βρίσκονται στα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της Lancia. Το Pu+Ra HPE αποτελεί το πρώτο όχημα μετά τον περιορισμό της δραστηριότητας της Lancia αποκλειστικά στην αγορά της Ιταλίας, με το ηλεκτρικό coupe υψηλών επιδόσεων να αντλεί έμπνευση από την ιστορία της μάρκας.

Το πρωτότυπο διαθέτει κυκλική οροφή για πανοραμική θέα, αλλά και για τη μέγιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτός, ενώ διακρίνονται γεωμετρικά σχήματα, τα οποία συνδυάζονται ιδανικά με τις ρευστές γραμμές στο προφίλ του αυτοκινήτου. Την ίδια στιγμή, σαφείς είναι οι αναφορές στα εμβληματικά αυτοκίνητα της Lancia, όπως η Stratos, ενώ οι πίσω πλαϊνές γυάλινες επιφάνειες φέρνουν την εικόνα της Beta HPE της δεκαετίας του 1970.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου υποτίθεται ότι προσφέρει στους επιβάτες μια “αίσθηση στο σπίτι” και ως εκ τούτου, η Lancia συνεργάστηκε με την ιταλική εταιρεία επίπλων Cassina για το σχεδιασμό της καμπίνας. Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό αντιπροσωπεύουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, όπου η καμπίνα του αυτοκινήτου προσφέρει την ατμόσφαιρα ενός φινετσάτου Ιταλικού σπιτιού.

Τα γεωμετρικά σχήματα συνδυάζονται με εκλεκτά υλικά, ενώ τα καθίσματα είναι εμπνευσμένα από τις θρυλικές πολυθρόνες της Cassina. Το “ζεστό” περιβάλλον τονίζει παράλληλα και την έμφαση στη βιωσιμότητα με το 50% των υλικών που αγγίζουν οι επιβάτες να είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά. Η βιωσιμότητα αποτελεί πυλώνα του δεκαετούς πλάνου ανάπτυξης της Lancia, όπως και η υψηλή αισθητική και ποιότητα.

Το concept έχει επίσης μερικές εντυπωσιακές θεωρητικές προδιαγραφές, συγκεκριμένα αυτονομία 700+ χλμ, χρόνο φόρτισης λίγο περισσότερο από 10 λεπτά και κατανάλωση ενέργειας μικρότερη από 10 kWh ανά 100 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Koenigsegg Jesko να κάνει ρεκόρ στην πίστα Gotland Ring

Η Koenigsegg ανακοίνωσε ότι η Jesko κατέχει πλέον το ρεκόρ γύρου στην πίστα Gotland της Σουηδίας, με το Gotland Ring να βρίσκεται στο ομώνυμο...

Η Lancia teasάρει τη νέα Ypsilon

Η Lancia αποκάλυψε σήμερα την πρώτη teaser φωτογραφία της νέας γενιάς της Ypsilon, τα αποκαλυπτήρια της οποίας θα γίνουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Μιλάνο. Η...

Η ανανεωμένη BMW X5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η ανανεωμένη BMW X5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το γερμανικό SUV μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα...