Η Caterham teasάρει το πίσω μέρος του Project V

Σχετικά άρθρα

Με τη φετινή διοργάνωση του Goodwood Festival of Speed να πλησιάζει, η Caterham συνεχίζει την teasing καμπάνια του αμιγώς ηλεκτρικού concept που ετοιμάζει. Τα αποκαλυπτήρια του θα γίνουν στις 12 Ιουλίου, μια ημέρα πριν την έναρξη του Goodwood και σήμερα βλέπουμε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τον νέο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Anthony Jannareli, το εντελώς νέο μοντέλο θα έχει ριζοσπαστική σχεδίαση και θα σηματοδοτήσει την αρχή της εποχής του ηλεκτρισμού για την Caterham.

Το μοντέλο έχει την ονομασία Project V και φαίνεται να έχει πάρει την τελική έγκριση για να βγει στην παραγωγή, καθώς η εταιρία αναφέρει ότι αυτό είναι “δήλωση πρόθεσης”, υπονοώντας ένα μελλοντικό μοντέλο παραγωγής.

Η έγκριση ήρθε από τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρία της Caterham, την ιαπωνική VT Holdings, καθώς φέτος η βρετανική εταιρία γιορτάζει την 50η επέτειό της. Το ηλεκτρικό μοντέλο της Caterham θα είναι διθέσιο, θα έχει κλειστή οροφή και θα κατασκευαστεί σε μια νέα πισωκίνητη πλατφόρμα.

Η Caterham περιγράφει το concept ως ένα τολμηρό σχέδιο και θα είναι επικεντρωμένο στον οδηγό, ελαφρύ και διασκεδαστικό στην οδήγηση, χαρακτηριστικά που παραδοσιακά συνδέονται με τα μοντέλα της Caterham.

Ο Anthony Jannarelly έχει βάλει την υπογραφή του στο Lykan Hypersport της W Motors, καθώς και στο δικό του Jannarelly Design-1, ένα σπορ πισωκίνητο αυτοκίνητο με ρετρό στυλ, V6 κινητήρα της Nissan και εξαιρετικά ελαφρύ αμάξωμα εμπνευσμένο από το Le Mans.

Σε συνεργασία με την Italdesign στο Τορίνο, ο Γάλλος χρησιμοποιεί αυτό το project ως μια ευκαιρία για να ευχαριστήσει τους υπάρχοντες πελάτες και θαυμαστές της Caterham, ενώ παράλληλα προσπαθεί να προσεγγίσει ένα άλλο είδος κοινού για τη μάρκα, ένα “πάντρεμα” που κρύβει μεγάλη ευθύνη για τον Jannarelly.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Bentley teasάρει το νέο ειδικό μοντέλο της

Στις 7 Μαΐου η Bentley θα αποκαλύψει ένα νέο ειδικό μοντέλο που θα φέρει την υπογραφή της Mulliner, ήτοι του εσωτερικού τμήματος της βρετανικής...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...