Δες από μέσα το Koenigsegg Jesko να ανεβαίνει το Goodwood με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Σχετικά άρθρα

To Goodwood Festival of Speed είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ του μηχανοκίνητου αθλητισμού που περιλαμβάνει σύγχρονα και ιστορικά αγωνιστικά οχήματα, με την εκδήλωση να χαρακτηρίζεται από την ανάβαση στο λόφο του Goodwood House όπου πραγματοποιείται και βρίσκεται στο Δυτικό Σάσεξ της Αγγλίας.

Οι θεατές και επισκέπτες έχουν πρόσβαση στην ιδιαίτερα στενή πίστα, με τη διαδρομή να είναι μήκους 1.890 μέτρων και να αποτελείται από 9 στροφές, ενώ η εκκίνηση με τον τερματισμό έχουν υψομετρική διαφορά 92,7 μέτρων, μια μέση κλίση 4,9%.

Στη φετινή διοργάνωση, στη διάσημη ανάβαση του Goodwood βρέθηκε και το Koenigsegg Jesko, με τον εργοστασιακό οδηγό εξέλιξης Markus Lundh να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Στο παραπάνω onboard video έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δεις την ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία κινείται το σουηδικό hypercar, καθώς και το πόσο στενή είναι η διαδρομή.

H Jesko θα κατασκευαστεί σε μόλις 125 μονάδες και έχει γίνει sold out, με την σουηδική εταιρία να κατασκευάζει 40 με 50 Jesko ετησίως. Να θυμίσω ότι το σουηδικό hypercar φορά έναν 5,0-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, που αποδίδει 1.600 άλογα με 1.500 Nm ροπής όταν καταναλώνει E85, άλογα ικανά να του δώσουν τελική ταχύτητα 482 χλμ/ώρα (300 μίλια/ώρα). Με χρήση απλής βενζίνης 95 οκτανίων ο κινητήρας αποδίδει 1.280 άλογα, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει 1.420 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...