Nissan: Υιοθετεί και αυτή το βύσμα φόρτισης της Tesla, με το επόμενο Skyline να είναι ηλεκτρικό SUV

Σχετικά άρθρα

Η Nissan έγινε η πρώτη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που συμφώνησε να υιοθετήσει το βύσμα φόρτισης της Tesla στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Έτσι, από το 2025, η Nissan θα εξοπλίσει τα ηλεκτρικά της μοντέλα με τη θύρα North American Charging Standard (NACS) που αναπτύχθηκε από την Tesla, καθώς στοχεύει το 40% των πωλήσεων της στις ΗΠΑ να είναι πλήρως ηλεκτρικά έως το 2030.

Από το 2024, η Nissan θα παρέχει στους κατόχους ηλεκτρικών της μοντέλων έναν προσαρμογέα που θα επιτρέπει στα υπάρχοντα αυτοκίνητα της (τα οποία φέρουν το CCS βύσμα) να χρησιμοποιούν το δίκτυο Supercharger της Tesla από το 2024. Ένα χρόνο αργότερα, το νέο βύσμα θα ενσωματωθεί στα νέα αυτοκίνητά της.

Οι Superchargers της Tesla αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% του συνολικού αριθμού ταχυφορτιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Επιπλέον, δημοσιεύματα από την Ιαπωνία θέλουν το επόμενο Nissan Skyline να μετατρέπεται σε ηλεκτρικό SUV. Αυτό θα βασίζεται στο Ariya και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2025.

Εκτός από την ιαπωνική αγορά, το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και στην αγορά της Βορείου Αμερικής, ενώ παραμένει άγνωστο το κατά πόσο η Nissan θα το προσφέρει και στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Αναμένεται να είναι δυνατότερο από το Ariya, με την ιπποδύναμη του να ξεπερνά τα 400 άλογα, όντας τετρακίνητο, με έναν ηλεκτροκινητήρα ανά άξονα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να είναι σε θέση να τα κάνει σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Polestar 5 φόρτισε από 10% έως 80% σε 10 λεπτά

Η Polestar και η StoreDot εφάρμοσαν με επιτυχία για πρώτη φορά την τεχνολογία Extreme Fast Charging (XFC) της δεύτερης, φορτίζοντας ένα πρωτότυπο Polestar 5...

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...