Καθυστερεί για το 2024 το λανσάρισμα του Volvo EX90 λόγω προβλημάτων στο λογισμικό

Σχετικά άρθρα

Ο αρχικός προγραμματισμός της Volvo ήταν να ξεκινήσει την παραγωγή του EX90 στα τέλη του 2023, αλλά η εταιρία ανέβαλε τον λανσάρισμα του μοντέλου για τα μέσα του 2024 επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα με την πολυπλοκότητα του λογισμικού του LiDAR συστήματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Jim Rowan είπε:

Η πολυπλοκότητα του κώδικα λογισμικού που σχετίζεται με το προηγμένο σύστημα ασφαλείας LiDAR είναι ο λόγος για την πεντάμηνη ή εξάμηνη καθυστέρηση. Γράφουμε πολύ από το λογισμικό μόνοι μας. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι την πρώτη φορά που θα βάλουμε το LiDAR στα συστήματα ασφαλείας μας θα λειτουργεί με τον τρόπο που θα πρέπει.

Η διαφορά που μπορεί να κάνει το LiDAR για την ασφάλεια στη πραγματική ζωή είναι αξιοσημείωτη. Η έρευνα μας δείχνει ότι η προσθήκη LiDAR σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να μειώσει τα σοβαρά ατυχήματα έως και 20% και η συνολική αποφυγή ατυχημάτων μπορεί να βελτιωθεί έως και κατά 9%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...