Το 43% των Ferrari που παραδόθηκαν το 2ο τρίμηνο ήταν υβριδικές

Σχετικά άρθρα

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023 η Ferrari είδε τις παραδόσεις των υβριδικών της μοντέλων να αντιπροσωπεύουν το 43% του συνόλου, ποσοστό υπερδιπλάσιο συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2022.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Ferrari είδε τις παραδώσεις των αυτοκινήτων της να αυξάνονται κατά 4% ή 253 αυτοκίνητα, φτάνοντας τα 6.959, με την περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) να είναι η μεγαλύτερη αγορά της ιταλικής εταιρίας με 3.172 παραδώσεις. Ακολουθεί η Αμερική με 1.831 μονάδες, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (1.221 αυτοκίνητα) και η ηπειρωτική Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν (735 αυτοκίνητα).

Η Ferrari αναφέρει ότι οι πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2023 αυξήθηκαν εξαιτίας των πωλήσεων των 296 GTB, Roma και Portofino M. Το ίδιο τρίμηνο, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις παραδόσεις των 296 GTS και 812 Competizione A και έστειλε τις πρώτες Purosangue στους κατόχους τους. Επιπλέον, διέθεσε περισσότερες Daytona SP3, από τα συνολικά 599 αυτοκίνητα που έχει προγραμματίσει να κατασκευάσει.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Μαρανέλο θα συνεχίσει να προσφέρει έναν συνδυασμό αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και με υβριδικούς κινητήρες τα επόμενα χρόνια. Ο διάδοχος της 812 αναμένεται να διατηρήσει τον V12 κινητήρα, αλλά οι αναφορές θέλουν ο αντικαταστάτης της LaFerrari να μην το κάνει και όταν κυκλοφορήσει το 2024 να φορά είτε έναν V8 είτε έναν V6 κινητήρα.

Επί του παρόντος, η Purosangue είναι η μοναδική διαθέσιμη Ferrari με V12 κινητήρα, με το μοντέλο να αποκτά μια plug-in υβριδική έκδοση αργότερα μέσα στη δεκαετία.

Σε ότι αφορά την πρώτη ηλεκτρική Ferrari, αυτή θα παρουσιαστεί το 2025. Η εταιρία στοχεύει το 80% των πωλήσεων της να αποτελείται από υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...