Τα μόνα τρία μοναδικά Koenigsegg με εκτεθειμένο carbon αμάξωμα

Σχετικά άρθρα

Κάθε αυτοκίνητο που φεύγει από το εργοστάσιο της Koenigsegg στο Angelholm της Σουηδίας είναι ξεχωριστό και μοναδικό, αλλά τα εικονιζόμενα τρία είναι πιο αξιοσημείωτα από τα περισσότερα, καθώς είναι τα μόνα αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει ποτέ η σουηδική εταιρεία με το πλήρες εκτεθειμένο carbon φινίρισμα, το οποίο αποκαλείται Koenigsegg Naked Carbon (KNC).

Τι είναι η KNC; Αγνό carbon θα σου πω, χωρίς χρώματα, εποξικές ρητίνες και οτιδήποτε άλλο. Μόνο carbon. Η διαδικασία δημιουργίας αυτών των πάνελ είναι χρονοβόρα και επίπονη. Βλέπεις αφού κατασκευαστούν αρχικά με την τυπική διαδικασία με εποξική ρητίνη και κλίβανο, στη συνέχεια οι άνθρωποι της Koenigsegg τρίβουν τα πάνελ αυτά με τα χέρια τους, ώστε να αφαιρέσουν την ρητίνη και να αποκαλυφτούν οι ίνες του άνθρακα.

Σύμφωνα με την σουηδική εταιρία, οι υπάλληλοι της είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τέλος της διαδικασίας προκειμένου να μην βλάψουν το ανθρακόνημα, χαλώντας την ύφανση, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολόκληρο το πάνελ. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ένα πολύ μοναδικό και ιδιαίτερο φινίρισμα, με όποιον αγγίζει ένα τέτοιο πάνελ να αισθάνεται την υφή του πλεξίματος του ανθρακόνηματος.

Σύμφωνα με την Koenigsegg το υλικό αυτό είναι πιο κρύο στην αφή σε σχέση με το κλασσικό carbon, ενώ είναι λιγότερο πιθανό να γρατσουνιστεί και να σπάσει, σε σχέση με το κλασσικό carbon με την εποξική ρητίνη. Όπως καταλαβαίνεις τα συγκεκριμένα πάνελ είναι ελαφρύτερα. Πόσο ελαφρύτερα; Η συγκεκριμένη Regera ζυγίζει 20 κιλά λιγότερο σε σχέση με μια βαμμένη Regera, με το εν λόγω μοντέλο να ήταν το πρώτο με KNC.

Αυτό παρουσιάστηκε το 2018 και έκτοτε η Koenigsegg έχει κατασκευάσει ένα One:1 και μια Jesko με το ίδιο φινίρισμα. Πρόσφατα συγκεντρώθηκαν και τα τρία μαζί για μια επική φωτογράφιση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo θέλει να μπει στο WEC

Μετά την αποχώρηση της από την Formula 1, η Alfa Romeo θέλει να μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), με τον CEO της, Jean-Philippe...

Tesla Cybertruck Vs GMC Hummer EV. Ποιο είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση;

Το Tesla Cybertruck ή το GMC Hummer EV είναι γρηγορότερο στην ευθεία; Το Cybertruck ζυγίζει 3.084 κιλά και είναι στη κορυφαία έκδοση του, την...