Πρώην υπάλληλοι της Tesla διέρρευσαν ευαίσθητα δεδομένα 75.735 υπαλλήλων

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του περασμένου Μαΐου έγινε γνωστή μια τεράστια διαρροή εμπιστευτικών δεδομένων, που ξεπερνούν τα 100 gigabytes που περιλαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με πελάτες, υπαλλήλους και επιχειρηματικούς συνεργάτες της Tesla.

Σήμερα η Tesla αποκάλυψε το μέγεθος της διαρροής, με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα 75.735 νυν και πρώην υπαλλήλων της να διαρρέουν μέσω της Handelsblatt. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, στοιχεία απασχόλησης, στοιχεία μισθοδοσίας και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Η διαρροή προκλήθηκε από δύο πρώην υπαλλήλους της εταιρίας και μέσα σε στα αρχεία υπάρχει και ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης του Elon Musk.

Διάβασε επίσης

Tesla: Διαρροή απόρρητων δεδομένων τεραστίων διαστάσεων

Οι δύο πρώην υπάλληλοι έστειλαν τα αρχεία στην Handelsblatt, με την Tesla να τονίζει πως έχει προχωρήσει στις σχετικές μηνήσεις που οδήγησαν στην κατάσχεση των συσκευών που πιστεύεται ότι περιείχαν τις πληροφορίες που διέρρευσαν. Πρόσθεσε επίσης ότι η “έλαβε δικαστικές εντολές” για να εμποδίσει τους πρώην υπαλλήλους της να μοιράζονται ή/και να δημοσιεύουν τα δεδομένα.

Στα ίδια έγγραφα υπήρχαν απόρρητες πληροφορίες για το FSD, την ανάπτυξη νέων μπαταριών και άλλων εμπιστευτικών οδηγιών. Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η Tesla έχει μεγαλύτερα τεχνικά προβλήματα με το FSD από ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα.

Επιπλέον υπάρχουν περισσότερες από 2.400 αναφορές επεισοδίων ξαφνικής ακούσιας επιτάχυνσης στα οποία εμπλέκονται αυτοκίνητα της Tesla από το 2015 έως τον Μάρτιο του 2022. Επίσης υπάρχουν αναφορές για 1.500 προβλήματα πέδησης, συμπεριλαμβανομένων 139 αναφορών για ακούσια πέδηση έκτακτης ανάγκης και 383 αναφορών για φανταστικές στάσεις από ψευδείς προειδοποιήσεις σύγκρουσης.

Διάβασε ακόμη

Η Tesla δημιούργησε μυστική ομάδα για να ακυρώσει χιλιάδες καταγγελίες σχετικά με την αυτονομία

Επιπλέον, στα αρχεία φαίνεται να υπάρχουν περισσότερες από 1.000 αναφορές σύγκρουσης και μία λίστα 3.000 περιστατικών στα οποία οι οδηγοί εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια του συστήματος Autopilot. Οι περισσότερες αναφορές αφορούν περιστατικά στις ΗΠΑ και ενώ ορισμένοι οδηγοί απέκτησαν με ασφάλεια τον έλεγχο του οχήματός τους, η Handelsblatt λέει ότι άλλοι κατέληξαν σε ένα χαντάκι, χτύπησαν σε τοίχους ή προσέκρουσαν σε οχήματα που έρχονταν από απέναντι.

Τα έγγραφα περιγράφουν επίσης τις πολιτικές της Tesla όταν ανταποκρίνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες και υποδηλώνουν ότι η Tesla θέλει να κρατά κρυφά τα δεδομένα των αυτοκινήτων της και να διαβιβάζει πληροφορίες στον πελάτη μόνο προφορικά.

Η διαρροή περιλαμβάνει 23.000 αρχεία, συμπεριλαμβανομένων 1.388 εγγράφων PDF, 1.015 υπολογιστικά φύλλα Excel και 213 παρουσιάσεις Powerpoint, καθώς και πολλές εικόνες, βίντεο, αρχεία ήχου και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla μήνυσε την Tesla Power στην Ινδία

Μήνυση εναντίον της ινδικής εταιρείας κατασκευής μπαταριών Tesla Power κατέθεσε σε δικαστήριο του Νέου Δελχί η Tesla, κατηγορώντας την για παραβίαση του εμπορικού του...

Η Ε.Ε. θα πρέπει να επιβάλει δασμούς 50% στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η υπόθεση της επιβολής δασμών ως τροχοπέδη στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι απλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα πορίσματα μελέτης,...

Οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα έως και 3 φορές πιο ακριβά στο εξωτερικό

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν σημάνει συναγερμό ότι οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες τους θα μπορούσαν να καταστραφούν από ένα κύμα φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο,...

Η Skoda μας δείχνει τα σκίτσα του Enyaq RS Race concept

H Skoda ετοιμάζει το Enyaq RS Race concept, ένα αγωνιστικό πρωτότυπο που βασίζεται στο Enyaq Coupe vRS και διερευνά τις δυνατότητες βιωσιμότητας στον μηχανοκίνητο...