Fernando Alonso: Θέλω περισσότερο να κερδίσω το Dakar παρά το 3ο πρωτάθλημα στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso δήλωσε πως δεν είναι πλέον “η υψηλότερη προτεραιότητα του” η κατάκτηση ενός τρίτου παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Formula 1, λέγοντας πως επιθυμεί περισσότερο να κερδίσει στο Dakar.

Ο Ισπανός βρίσκεται στη τρίτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, 1 βαθμό μπροστά από τον Lewis Hamilton, 40 βαθμούς πίσω από τον Sergio Perez και 165 πίσω από τον πρωτοπόρο Max Verstappen.

Θα ήθελα πολύ να κερδίσω το πρωτάθλημα της Formula 1 για άλλη μια φορά, αλλά δεν είναι η υψηλότερη προτεραιότητα μου. Απολαμβάνω τη διαδικασία, ειδικά τώρα με την Aston Martin μπορώ να γίνω υποψήφιος πρωταθλητής στο μέλλον. Λατρεύω τον χρόνο με την ομάδα που όλοι μεγαλώνουμε σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.

Είμαι 99% σίγουρος ότι θα δοκιμάσω ξανά στο Dakar και το να κερδίσω το Dakar μια μέρα είναι υψηλή προτεραιότητα για μένα. Ίσως θα χρειαστεί να συμμετέχω στον αγώνα οκτώ, δέκα χρόνια έως ότου ίσως μια μέρα σταθώ τυχερός και παλέψω για τη νίκη. Αλλά αν κερδίσω στη F1, στους αγώνες αντοχής και στο Dakar, αυτό είναι κάτι ξεχωριστό για μένα ως οδηγός και ως άνθρωπος. Τέτοιου είδους προκλήσεις βρίσκονται στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή,

είπε ο Alonso που έχει κερδίσει το πρωτάθλημα αντοχής και τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans με την Toyota το 2018 και το 2019, ενώ συμμετείχε στο Rally Dakar του 2020 όπου τερμάτισε στην 13η θέση της γενικής κατάταξης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...