Massa: Ο Alonso ήξερε τα πάντα για το Crashgate

Σχετικά άρθρα

Ο Felipe Massa έχει κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της F1 και της FIA για την απώλεια του πρωταθλήματος του 2008, ζητώντας σημαντικές αποζημιώσεις, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, εξαιτίας του σκανδάλου Crashgate, όταν ο Nelson Piquet Jr. τράκαρε επίτηδες για να βοηθήσει τον τότε teammate του, Fernando Alonso, να κερδίσει τον αγώνα.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος παρακινήθηκε από τις δηλώσεις του Bernie Ecclestone που παραδέχτηκε πως δεν είχε εφαρμόσει τον κανονισμό και ως εκ τούτου να ακυρώσει το Grand Prix της Σιγκαπούρης εκείνης τη χρονιάς, λόγω του Crashgate, με τον Ecclestone, μετά την δημοσιοποίηση των προθέσεων του Massa, να δηλώνει πως δεν θυμάται να έκανε ποτέ τις παραπάνω δηλώσεις.

Πριν συμβεί το ατύχημα ο Massa βρισκόταν επικεφαλής του αγώνα, αλλά ένα καταστροφικό pit stop υπό το καθεστώς του αυτοκινήτου ασφαλείας, είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσει στην 13η θέση και να μην πάρει βαθμούς. Ο Hamilton είχε τερματίσει 3ος και πήρε 6 βαθμούς, βαθμοί που ήταν καθοριστικοί για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον Hamilton να τερματίζει πρώτος με 98 βαθμούς και ο Massa δεύτερος 97.

Ο Massa, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ισχυρίστηκε πως ο Alonso γνώριζε για το Crashgate:

Μίλησα για το θέμα με τον Alonso μερικές φορές όταν είμασταν teammates στη Ferrari. O Fernando πάντα υπονοούσε ότι δεν ήταν δικό του λάθος, αλλά πάντα προσπαθούσε να αλλάξει θέμα και να μην υπεισέλθει στα γεγονότα. Ποτέ δεν είχα μια ξεκάθαρη συζήτηση. Όταν ένα άτομο δέχεται και μιλάει για κάτι είναι όταν αυτό το άτομο είναι ξεκάθαρο για τα πράγματα και είναι ειλικρινής. Όταν το άτομο δεν θέλει να μιλήσει, ξέρουμε ότι ίσως ήξερε τα πάντα. Είμαι σίγουρος ότι το ήξερε. Είμαι πεπεισμένος ότι είχε πλήρη επίγνωση.

Ο Massa συμπλήρωσε πως εξαιτίας του περιστατικού δεν έχει καλές σχέσεις με τον Nelson Piquet Jr.

Λοιπόν, με τον Nelson Piquet Jr., μίλησα μετά από αυτό που συνέβη το 2009 και προφανώς δεν έχουμε καλή σχέση. Έτσι ούτως ή άλλως, ό,τι προσπάθησε να κάνει όταν το αποκάλυψε είναι ξεκάθαρο, όλοι το γνώριζαν. Τράκαρε επίτηδες σε έναν αγώνα που χειραγωγήθηκε για να κερδίσει ο teammate του, οπότε δεν πρόκειται να του μιλήσω.

Ό,τι έκανε ήταν ξεκάθαρο. Προσπάθησα να μιλήσω με τον πατέρα του [τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1, Nelson Piquet], αλλά ο πατέρας του δεν ήθελε να μου μιλήσει.

Ο Massa τόνισε ότι είναι πολύ αισιόδοξος για την περίπτωσή του, επιμένοντας πως στοχεύει στην επίτευξη “δικαιοσύνης για το άθλημα” και πως δεν τον νοιάζουν απλώς τα χρήματα.

Είναι πολύ ξεκάθαρο πως θα έχουμε ένα αποτέλεσμα που πιστεύουμε ότι είναι σωστό για τη δικαιοσύνη του αθλήματος. Γι’αυτό αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε μια πολύ μεγάλη και σημαντική νομική ομάδα. Το κάνω για το άθλημα, το κάνω για να δείξω ότι η χειραγώγηση δεν είναι μέρος του αθλήματός μας. Δεν το κάνω για τα χρήματα, το κάνω για τη δικαιοσύνη του αθλήματος. Έτσι, ό,τι κι αν προσπαθούν να γράψουν οι άνθρωποι για τα χρήματα είναι εντελώς λάθος. Σίγουρα θα υπάρξει αποζημίωση. Για παράδειγμα, τώρα ξοδεύω πολλά χρήματα σε αυτήν την υπόθεση, αλλά σίγουρα δεν το κάνω για τα χρήματα.

Θα παλέψουμε για να πάρουμε τον τίτλο του πρωταθλητή του 2009 μέχρι το τέλος. Αυτός ο παγκόσμιος τίτλος ήταν δικός μας και αφαιρέθηκε από χειραγώγηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...