Η XPeng θα προσφέρει ηλεκτρικά με τιμή από 18.900 ευρώ

Σχετικά άρθρα

Η κινεζική XPeng εξαγόρασε το τμήμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Smart EV της DiDi Global, έναντι 744 εκατ. δολαρίων και σκοπεύει να βγάλει στην αγορά, ηλεκτρικά μοντέλα με το σήμα μιας νέας εταιρίας, της Mona, που θα ξεκινούν στη Κίνα από τις 150.000 γουάν (18.900 ευρώ).

Το πρώτο μοντέλο της Mona θα είναι ένα μικρό ηλεκτρικό της A κατηγορίας που θα κυκλοφορήσει το 2024, με την XPeng να λέει πως τα αυτοκίνητα της Mona θα διαφοροποιούνται από τα δικά της, ενώ θα επωφελούνται από το οικοσύστημα κινητικότητας της DiDi.

Ως μέρος της συμφωνίας, η XPeng θα αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με το έργο Smart EV της DiDi, με την DiDi να γίνεται στρατηγικός μέτοχος της XPeng, κατέχοντας το 3,25% των μετοχών της. Και οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν τη στρατηγική συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, όπως το μάρκετινγκ, οι χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες, τα robotaxi, η αυτόνομη οδήγηση και η επέκταση τους στις διεθνείς αγορές.

Η XPeng που θα επικεντρωθεί στη πώληση πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πιστεύει πως η Mona έχει τεράστιες δυνατότητες και θα την βοηθήσει να αυξήσει τις πωλήσεις της, καθώς επιθυμεί να επιτύχει μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2023 η XPeng πούλησε περίπου 41.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Κίνα, κατέχοντας σχεδόν το 2% του μεριδίου αγοράς. Την ίδια ώρα η Tesla πούλησε 294.000 αυτοκίνητα, ενώ η BYD 550.000 αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...