Διαθέσιμο το ανανεωμένο Mazda3

Σχετικά άρθρα

Πέντε μήνες μετά τα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου μοντέλο στην Ιαπωνία, σήμερα βλέπουμε την ευρωπαϊκή του έκδοση. Η τέταρτη γενιά του Mazda3 παρουσιάστηκε στα τέλη του 2018, με τις αλλαγές του ελαφριού facelift του μοντέλου να είναι μικρές αλλά στοχευμένες ώστε να διατηρηθεί φρέσκο για το υπόλοιπο του κύκλου ζωής του.

Αρχικά, το ανανεωμένο Mazda3 διατίθεται με μια ανανεωμένη παλέτα εξωτερικών χρωμάτων, ενώ στο εσωτερικό η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται στην οθόνη του συστήματος infotainment, η οποία έχει πλέον διαγώνιο 10,25 ίντσες, αντί για 8,8 ίντσες που ήταν η προηγούμενη. Στη βάση της κεντρικής κονσόλας, υπάρχουν πλέον φωτιζόμενες θύρες USB-C, με την Mazda να έχει προσθέσει θέση για ασύρματη φόρτιση smartphone, ενώ υπάρχει αναδιάταξη των χειριστηρίων καμπίνας για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση.

Οι οδηγίες πλοήγησης από τα ασύρματα Apple CarPlay και το Android Auto μπορούν πλέον να εμφανίζονται στην Active Driving Display, για πρώτη φορά για τη Mazda. Αυτή η λειτουργία ενισχύει την ασφάλεια και την άνεση των οδηγών, επιτρέποντάς τους να κρατούν τα μάτια τους στο δρόμο ενώ λαμβάνουν βασικές πληροφορίες πλοήγησης. Επιπλέον, η εταιρία έχει αναβαθμίσει τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου, καθώς το Mazda3 περιλαμβάνει τέσσερα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας, που λειτουργούν παράλληλα για να εξασφαλίσουν τη μέγιστη προστασία των επιβατών.

Κλείνοντας, το ανανεωμένο Mazda3 -που εφοδιάζονται με αυτόματο κιβώτιο- φέρει τη λειτουργία απομακρυσμένης εκκίνησης του κινητήρα, μέσω της εφαρμογής για smartphone MyMazda, μία δυνατότητα που την δανείζεται από το CX-60. Μέσω της εφαρμογής μπορεί κάποιος να δει εάν αυτός που οδηγεί το αυτοκίνητο ξεπερνά τα όρια ταχύτητας ή βγαίνει εκτός της περιοχής που έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης του.

Το αυτοκίνητο προσφέρεται με κινητήρες e-Skyactiv G122 ίππων, e-Skyactiv G150 ίππων και τον e-Skyactiv X κινητήρα 186 ίππων με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Όπως όλα τα μοντέλα της εταιρίας, έτσι και το Mazda3 προσφέρεται με 6 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...