H Peugeot αποκάλυψε το νέο 3008

Σχετικά άρθρα

Τέσσερις ημέρες πριν το παγκόσμιο ντεμπούτο του νέου e-3008, η Peugeot έδωσε σήμερα μερικές επίσημες φωτογραφίες του ολοκαίνουργιου μοντέλου, το οποίο περιγράφει ως ηλεκτρικό fastback SUV. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου θα γίνουν στις 12 Σεπτεμβρίου στο Sochaux της Γαλλίας, στο ιστορικό και τεχνολογικό εργοστάσιο όπου θα παραχθεί.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου 3008 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί στην ολοκαίνουργια STLA Medium πλατφόρμα της Stellantis, χωρίς να γίνονται γνωστές επιπλέον πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη.

Η τρίτη γενιά του δημοφιλούς γαλλικού SUV αλλάζει εντελώς σχεδιαστική κατεύθυνση, καθώς έχει coupe χαρακτήρα, υιοθετώντας ότι είδαμε με το 408, με το πίσω μέρος να παραπέμπει σε liftback.

Κλείνοντας, πρεμιέρα στο νέο 3008 θα κάνει το νέο Panoramic i-Cockpit της Peugeot, με το μοντέλο να διαθέτει μια κυρτή οθόνη 21 ιντσών, που ενώνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Αυτή είναι υψηλής ανάλυσης και μοιάζει να αιωρείται πάνω από το ταμπλό και συνοδεύεται από νέου τύπου μικρό τιμόνι και διακόπτες i-Toggles στο κέντρο του ταμπλό.

Η κεντρική κονσόλα είναι ευρύχωρη και άνετη προσφέροντας τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο για μικροαντικείμενα, αλλά και την ειδική θέση ασύρματης φόρτισης του smartphone. Αυτό οφείλεται κυρίως στην μετάθεση του επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου στο ταμπλό, ο οποίος βρίσκεται στα δεξιά του τιμονιού, ακριβώς δίπλα στο κουμπί Start/Stop του κινητήρα.

Το νέο τιμόνι έχει πλήκτρα αφής που αναγνωρίζουν αυτόματα το δάχτυλο του οδηγού και ενεργοποιούνται μόνο όταν πιεστούν, για να αποφευχθούν τυχόν λάθος κινήσεις.

Επιπλέον υπάρχουν δύο νέα, λεπτά χειριστήρια πίσω από το τιμόνι, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό να εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό και των πάνελ των θυρών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...