“Κανείς” δεν αγοράζει τα VW ID.3 και Cupra Born, γι’αυτό και σταματά η παραγωγή τους για 2 εβδομάδες

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen θα αναστείλει την παραγωγή των VW ID.3 και Cupra Born στα εργοστάσια της στο Τσβικάου και στη Δρέσδη στη Γερμανία τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης τους, δήλωσε εκπρόσωπος αυτοκινητοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή στο εργοστάσιο στο Τσβικάου θα ανασταλεί από τις 2 έως τις 13 Οκτωβρίου, ενώ στη Δρέσδη θα ανασταλεί από τις 2 έως τις 16 Οκτωβρίου.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεν θα επεκτείνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου 269 εργαζομένων στο εργοστάσιό της στο Τσβικάου, που κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης που αυτά έχουν.

Επιπλέον, η VW σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή στο εμβληματικό εργοστάσιό της στη Δρέσδη, κάτι που θα την εξοικονομήσει 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Πέρυσι το εργοστάσιο της Volkswagen στη Δρέσδη κατασκεύασε 6.500 ID.3.

Η απόφαση αποτελεί μέρος του πλάνου του VW Group να μειώσει το κόστος παραγωγής και να αυξήσει τα κέρδη του κατά 10 δισ. ευρώ έως το 2026, με τους 300 εργαζομένους του εργοστασίου να απορροφούνται από την εταιρία.

Παράλληλα η Volkswagen επιδιώκει επίσης να μειώσει την τρίτη βάρδια στα εργοστάσιά της στο Βόλφσμπουργκ και στο Έμντεν, αλλά και να καταργήσει πλήρως την τρίτη βάρδια στο εργοστάσιο της στο Τσβικάου. Αυτό έχει ετήσια δυναμικότητα 360.000 αυτοκινήτων, αλλά πέρυσι παρήγαγε περίπου 218.000 αυτοκίνητα, λόγω της μειωμένης ζήτησης που έχουν τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μάθε τα πάντα για το Tesla Cybertruck

Η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις του Cybertruck και έκανε γνωστές όλες του τις πληροφορίες, με το αυτοκίνητο στη κορυφαία έκδοση του να αποδίδει 845...

Aνοίγουν περισσότερες αιτήσεις για το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 358265/Β’ 6700/217-11-2023, με την οποία τροποποιήθηκε η Προκήρυξη της δράσης "Κινούμαι Ηλεκτρικά - Β...