Η Volkswagen μειώνει το προσωπικό εργοστασίου της που κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα λόγω χαμηλών πωλήσεων

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen μειώνει το προσωπικό του εργοστασίου της στο Τσβικάου της Γερμανίας και προσαρμόζει την εργασία σε βάρδιες λόγω των “συνθηκών της αγοράς”.

H αυτοκινητοβιομηχανία είχε σχεδιάσει να μονιμοποιήσει 540 εργαζομένους της που προσλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια με περιορισμένες συμβάσεις, αλλά δεν θα το κάνει σε 269 από αυτούς.

Η Volkswagen συνεχίζει να είναι 100% πεπεισμένη για την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση… ωστόσο, υπό το φως των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς, δεν μπορούμε να επεκτείνουμε 269 συμβόλαια που θα λήξουν λίγο μετά από 12μηνη διάρκεια τους.

δήλωσε εκπρόσωπος της.

Διάβασε ακόμη

O CEO της Volkswagen προειδοποιεί για δύσκολες στιγμές

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 10.700 άτομα, που κατασκευάζει 6 ηλεκτρικά μοντέλα από τρεις μάρκες του VW Group. Το 2018 η Volkswagen ανακοίνωσε πως θα επένδυε 1,2 δισ. ευρώ για την μετατροπή του εργοστάσιου της στο Τσβικάου προκειμένου να κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, διατηρώντας το εργατικό δυναμικό σταθερό, παρά το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαιτούν λιγότερα εργατικά χέρια από τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει σήμερα αυξανόμενο ανταγωνισμό από την Tesla και από τις κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς και μειωμένη ζήτηση στην ευρωπαϊκή αγορά EV λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των περικοπών στις επιδοτήσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Dacia Duster

Μετά την χθεσινή διαρροή, η Dacia παρουσίασε σήμερα επίσημα την τρίτη γενιά του Duster, με το μοντέλο σχεδιαστικά να ακολουθεί τη προσέγγιση του Bigster...

Η Volkswagen προχωρά σε περικοπές 10 δισ. ευρώ ώστε να γίνει ξανά ανταγωνιστική

Η Volkswagen θεωρεί πως πλέον τα αυτοκίνητά της δεν είναι ανταγωνιστικά, γι'αυτό εξετάζει ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης 10 δισ. ευρώ, που θα περιλαμβάνει και μειώσεις...

Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024: Οι 7 φιναλίστ

Η διαδικασία για την ανάδειξη του ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024 πλησιάζει στο τέλος της και η επιτροπή του COTY ανακοίνωσε την τελική 7άδα...