Η Lexus κατοχύρωσε ξανά το όνομα LFA, η Toyota το FT-3E

Σχετικά άρθρα

Με την Lexus να εργάζεται πάνω στον διάδοχο του LFA, η μητρική της εταιρία, η Toyota, προχώρησε ξανά στη κατοχύρωση του ονόματος LFA στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, εκεί όπου κατοχύρωσε και το όνομα FT-3E, που αναμένεται να είναι η έκδοση παραγωγής του FT-4X concept.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό και θα κυκλοφορήσει το 2026. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του Lexus Electrified Sport που θα λειτουργήσει ως ο διάδοχος του Lexus LFA. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε περίπου 2 δευτερόλεπτα, έχοντας αυτονομία έως και 700 χλμ. Θα διαθέτει steer-by-wire σύστημα διεύθυνσης, torque vectoring, με το σώμα και το πλαίσιο να κάνουν χρήση carbon.

Το 2025 θα κυκλοφορήσει η plug-in υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει τον twin-turbo V8 4,0-λίτρων κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, με την απόδοση του να ανέρχεται κοντά στα 940 άλογα.

Ο κινητήρας βενζίνης θα είναι τοποθετημένος πίσω από τον μπροστινό άξονα για καλύτερη ισορροπία βάρους, με το σώμα του ιαπωνικού supercar να είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και το πλαίσιο να είναι από αλουμίνιο. Η παραγωγή του δεν θα είναι περιορισμένη και θα βασίζεται στην TNGA-L πλατφόρμα της Toyota, την ίδια που χρησιμοποιούν τα LC και LS.

Στις σχετικές ειδήσεις η Toyota σχεδίασε ένα μικρό σεληνιακό όχημα που στιλιστικά αντλεί έμπνευση από το FJ40 Land Cruiser. Το Baby Lunar Cruiser (BLC) Concept είναι ένα από τα πολλά πρωτότυπα που παρουσίασε η Toyota για να γιορτάσει τα 50στα γενέθλια του Calty Design Research, του αμερικανικού σχεδιαστικού γραφείου της.

Το 2019 η Toyota και Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Έρευνας παρουσίασαν το σεληνιακό όχημα, το Lunar Cruiser, που ετοιμάζουν από κοινού για να χρησιμοποιηθεί κατά την επανδρωμένη αποστολή της Ιαπωνικής υπηρεσίας στο φεγγάρι, που έχει προγραμματιστεί για το 2030.

Το όχημα εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με κυψέλες υδρογόνου, διαθέτοντας και φωτοβολταϊκά που επιτρέπουν την φόρτιση των μπαταριών του. Η JAXA πιστεύει πως το όχημα είναι ικανό να καλύψει περισσότερα από 10.000 χλμ πάνω στη σελήνη.

Το εξάτροχο όχημα έχει μήκος 6 μέτρα, πλάτος 5,2 μέτρα, ύψος 3,8 μέτρα, και διαθέτει μια καμπίνα με χώρο 13 κυβικών μέτρων. Μπορεί να μεταφέρει σε τακτική βάση 2 άτομα και 4 σε έκτακτη ανάγκη. Το όχημα αναμένεται να είναι έτοιμο το 2029.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...