Με plug-in V8 κινητήρα και αμιγώς ηλεκτρικό το διάδοχο supercar του Lexus LFA

Σχετικά άρθρα

Ιαπωνικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Lexus ετοιμάζει τον διάδοχο του LFA που θα προσφέρεται με δύο διαφορετικά κινητήρα σύνολα. Πρώτα, το 2025, θα κυκλοφορήσει η plug-in υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει τον twin-turbo V8 4,0-λίτρων κινητήρα του αγωνιστικού LC500 και έναν ηλεκτροκινητήρα, με την απόδοση του να ανέρχεται κοντά στα 940 άλογα.

Ο κινητήρας βενζίνης θα είναι τοποθετημένος πίσω από τον μπροστινό άξονα για καλύτερη ισορροπία βάρους, με το σώμα του ιαπωνικού supercar να είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και το πλαίσιο να είναι από αλουμίνιο. Η παραγωγή του δεν θα είναι περιορισμένη και θα βασίζεται στην TNGA-L πλατφόρμα της Toyota, την ίδια που χρησιμοποιούν τα LC και LS.

Το ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026 και θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, έχοντας αυτονομία κοντά στα 700 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...