Έτσι θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής του Suzuki eVX, ήτοι το ηλεκτρικό Vitara [Renderings]

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του χρόνου, η Suzuki έκανε γνωστό το πλάνο της για τα μελλοντικά της ηλεκτρικά μοντέλα, με την ιαπωνική εταιρία να παρουσιάζει μέχρι το 2030 πέντε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, έξι στην Ιαπωνία και έξι στην Ινδία, θέτοντας ως στόχο το 80% των ευρωπαϊκών της πωλήσεών έως το 2030 να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιαπωνία είναι μόλις 20% και στην Ινδία 15%.

Παράλληλα, η Suzuki αποκάλυψε τον περασμένο Ιανουάριο το πρωτότυπο του ηλεκτρικού της μοντέλου eVX, με την έκδοση παραγωγής του να κυκλοφορήσει το 2025.

Το μήκος του πρωτοτύπου ανέρχεται σε 4,3 μέτρα, το πλάτος σε 1,8 μέτρα και το ύψος σε 1,6 μέτρα, ήτοι παρόμοιες διαστάσεις με το Vitara ή το S-Cross, με τον γραφίστα Theottle να ετοιμάζει μερικές rendering φωτογραφίες, που μας δείχνουν πως μπορεί να μοιάζει το τελικό προϊόν. Αυτές έρχονται λίγες ημέρες πριν το φετινό Japan Mobility Show, εκεί όπου η Suzuki θα αποκαλύψει μια εξελιγμένη έκδοση του eVX Concept.

Η Suzuki αναφέρει ότι η έκδοση παραγωγής του eVX θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα συνδυάζει το τετρακίνητο DNA της ιαπωνικής εταιρίας, με τα προηγμένα χαρακτηριστικά των πιο πρόσφατων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εμφάνιση του είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως SUV της Suzuki, με την εταιρία να στοχεύει να μεταφέρει την τετρακίνητη κληρονομιά της στην ηλεκτρική εποχή.

Η εταιρία δεν έχει κάνει γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, καθώς αρκέστηκε να αναφέρει ότι το eVX θα φέρει μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh, με την αυτονομία του -μετρημένη με τον τυποποιημένο κύκλο οδήγησης της Ινδίας, MIDC- να ανακοινώνεται στα 550 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...