Η τρακαρισμένη Countach 25th Anniversary από την ταινία The Wolf Of Wall Street μπορεί να πιάσει τα 2 εκατ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Και ποιος δεν θυμάμαι την σκηνή της ταινίας The Wolf of Wall Street όπου ο Leonardo DiCaprio εξέρχεται από ένα ξενοδοχείο, ενώ ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ και ναρκωτικών.

Έπειτα, διαδραματίζεται μία από τις πιο αξιομνημόνευτες σκηνές της ταινίας και του κινηματογράφου γενικότερα, όταν ο DiCaprio οδηγεί μια λευκή (Bianco Polo) Lamborghini Countach 25th Anniversary του 1989 στην οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Ο οίκος δημοπρασιών Bonhams έχει αναλάβει την πώληση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου στις 25 Νοεμβρίου και εκτιμά πως θα πιάσει τιμή μεταξύ 1.500.000 και 2.000.000 δολαρίων.

Η Lamborghini Countach 25th Anniversary αποτέλεσε το τελευταίο αυτοκίνητο που σχεδίασε ο Horacio Pagani, πριν ανοίξει το 1992 την ομώνυμη εταιρία του. Η συγκεκριμένη έκδοση της Countach παρουσιάστηκε το 1988 και ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της εικοστής πέμπτης επετείου της εταιρείας.

Αν και μηχανικά είναι πολύ παρόμοια με την 5000 QV, η 25th Anniversary έχει σημαντικές οπτικές διαφορές, όπως τα καινούρια και μεγαλύτερα πίσω “air-box” για τις εισαγωγές του αέρα. Επιπλέον, διαθέτει νέο κάλυμμα κινητήρα, ενώ νέος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας που εκτείνεται προς τα έξω στο κάτω τμήμα του.

Μηχανικά φορά έναν 5,2-λίτρων V12 κινητήρα με σύστημα ψεκασμού της Bosch που αποδίδει 420 άλογα, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 5-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

ΠηγήBonhams.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...