Αυτό είναι το εσωτερικό του Tesla Cybertruck. Έως 3.175 κιλά το βάρος του

Σχετικά άρθρα

Το Cybertruck της Tesla πρέπει να είναι το πιο πολυαναμενόμενο όχημα του 2023 -τουλάχιστον για την αγορά των ΗΠΑ- και καθώς πλησιάζουμε στις πρώτες παραδόσεις του, που έχουν οριστεί για 30 Νοεμβρίου, όλο περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα για το αμιγώς ηλεκτρικό pickup της αμερικάνικης εταιρίας.

Ο Elon Musk αποκάλυψε ότι το βάρος του Cybertruck κυμαίνεται μεταξύ 2.700 κιλά και 3.175 κιλά, ανάλογα με την έκδοση. Επιπλέον, το αμιγώς ηλεκτcρικό pickup θα διαθέτει ένα πρόγραμμα οδήγησης με όνομα Beast Mode, με τον Musk να μην εξηγεί λεπτομερώς τι σημαίνει αυτό. Ωστόσο, με ενεργοποιημένο αυτό ο Musk ελπίζει ότι το Cybertruck θα μπορεί να επιταχύνει από τα 0-96 χλμ/ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Σε παλιότερη αναφορά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla είχε πει ότι το Cybertruck θα είναι αρκετά αδιάβροχο, ώστε για μικρά διαστήματα να μπορεί να λειτουργήσει και ως αμφίβιο σκάφος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Το Cybertruck θα είναι αρκετά αδιάβροχο ώστε να λειτουργεί για λίγο ως σκάφος, ώστε να μπορεί να διασχίζει ποτάμια, λίμνες και ακόμη και θάλασσες που δεν είναι πολύ ασταθείς.

Σε παλιότερο tweet του, ο Musk είχε αναφέρει ότι το Cybertruck θα επιπλέει για λίγο, με την ώθηση να έρχεται από την περιστροφή των τροχών. Η παραγωγή του θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο της εταιρίας στο Ώστιν του Τέξας. Αρχικά θα προσφέρεται αρχικά σε τρεις εκδόσεις, με την βασική να διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα και να έχει αυτονομία 400+ χλμ, ενώ θα κάνει το 0-96 χλμ/ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Δες ακόμα

Η Tesla “γάζωσε” ένα Cybertruck για να δείξει ότι είναι αλεξίσφαιρο

Η έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέρει αυτονομία 480+ χλμ ανά φόρτιση και κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα. Τέλος, η έκδοση με τους τρεις ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες επιταχύνουν το pickup από στάση στα 96 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνοντας το 400άρι σε 10,8 δευτερόλεπτα., η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 210 χλμ/ώρα, με τη μπαταρία να προσφέρει αυτονομία 800+ χλμ ανά φόρτιση. Αργότερα θα υπάρξει και έκδοση με 4 ηλεκτροκινητήρες.

Το Cybertruck παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο τον Νοέμβριο του 2019 και η παραγωγή του, έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2023 και ήδη η Tesla έχει δεχτεί περισσότερες από 1,6 εκατ. προπαραγγελίες γιατο pickup της, με τον κάθε ενδιαφερόμενο να δίνει στην Tesla το ποσό των 100 δολαρίων, τα οποία θα επιστραφούν κατά την παράδοση του αυτοκινήτου.

Κλείνοντας, από τις φωτογραφίες του εσωτερικού που δόθηκαν στη δημοσιότητα παρατηρούμε το ορθογώνιο τιμόνι του αυτοκινήτου, το οποίο διαθέτει κουμπιά αφής -όπως στα Model S/X- και μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο της κονσόλας, όμοια με αυτή του Model 3.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...