Απεργούν οι οδηγοί ταξί για το φορολογικό νομοσχέδιο

Σχετικά άρθρα

Ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο οι αυτοκινητιστές των ταξί στην Αττική που προχωρούν σε κινητοποιήσεις όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττική (ΣΑΤΑ).

Συγκεκριμένα, εξήγγειλαν στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου (από 09:00-16:00), πορεία διαμαρτυρίας από τη λεωφόρο Αθηνών προς το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς το υπουργείο Μεταφορών όπου θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν επίσης να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που θα κάνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στις 22 Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά όλα τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών. Η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά όλα τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων και προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου Πισαρίδη, κλείνοντας το μάτι σε πολυεθνικές εταιρίες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους,

σημειώνει το συνδικάτο που:

Απορρίπτει κάθε λέξη από το φορολογικό νομοσχέδιο της ντροπής και καλεί τους ταξιτζήδες σε έναν αγώνα δίχως αύριο.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν την καθιέρωση ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος ίσο με τον ετήσιο κατώτατο μισθό επί 14 μήνες δηλαδή στα 10.920 ευρώ με 6 χρόνια λειτουργίας και θα φθάνει τα 14.196 ευρώ για 12 χρόνια λειτουργίας.

Με το νέο σύστημα φορολόγησης κανένας ελεύθερος επαγγελματίας με δραστηριότητα από 6 χρόνια και πάνω και με εξαίρεση αγρότες και “μπλοκάκια” δεν μπορεί να δηλώνει φορολογητέο εισόδημα κάτω από 10.920 ευρώ.

Το ποσό αυτό προσαυξάνεται τόσο με την πάροδο των ετών λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και σε συνάρτηση με τις αμοιβές του προσωπικού που απασχολούν, αλλά και με τον μέσο όρο τζίρο του ΚΑΔ του κλάδου της προηγούμενης χρονιάς.

Οι αυτοκινητιστές των ταξί στην Αττική αποφάσισαν τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 13:00, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, και την κήρυξη πανελλαδικής αποχής από τα καθήκοντά μας την ίδια μέρα.

Παράλληλα, θα συντονίσουν τη δράση τους με τη διαμόρφωση ενιαίου μετώπου κατά των νέων μέτρων, με σκοπό την απόσυρσή τους. Επίσης θα συλλέξουν υπογραφές διαμαρτυρίας των μελών όλων των φορέων και την αποστολή τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διακοπή της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα στα Λιμανάκια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Βάρκιζας – Σουνίου στη θέση Λιμανάκια ανακοίνωσε η Τροχαία για την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...