Τον Φεβρουάριο του 2024 το ντεμπούτο του νέου Dacia Duster

Σχετικά άρθρα

Για τη Dacia το Duster είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο, όντας το SUV με τις περισσότερες πωλήσεις σε ιδιώτες στην Ευρώπη τους πρώτους 9 μήνες του 2023. Επιπλέον, το ίδιο διάστημα έχουν πουληθεί 154.460 Duster παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 122.203 στην Ευρώπη, μια αύξηση 4,1% και 7,5%, αντίστοιχα, παρά το γεγονός ότι η τρέχουσα γενιά έχει φτάσει πλέον στο τέλος του κύκλου ζωής της.

Η ρουμάνικη εταιρία έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο να αναπτύσσει και να εξελίσσει την τρίτη γενιά αυτού του μοντέλου, με το Automotive News να αναφέρει ότι το ντεμπούτο του νέου μοντέλου θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης, που θα διεξαχθεί από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου του 2024, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν λίγο αργότερα.

Σχεδιαστικά, το νέο Duster θα αντλεί έμπνευση από το Bigster concept, με τον νέο επικεφαλής σχεδιασμού της Dacia, Miles Nurnberger, να αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξη του, ότι το Duster είναι ο κεντρικός πυλώνας της ρουμανικής εταιρίας, χαρακτηρίζοντας το ως “την 911 της Dacia”.

Η νέα γενιά του Duster θα έχει παρόμοιο μπροστινό μέρος με το Bigster concept, με οριζόντιους προβολείς, τη νέα μάσκα της εταιρίας και προφυλακτήρα με αρκετές γωνίες.

Οι θόλοι των τροχών θα φέρουν πλαστικές επενδύσεις και το σχήμα τους θα είναι πιο τετράγωνο. Ακόμα, το νέο Duster θα διαθέτει μοντέρνες “φυσικές” χειρολαβές μπροστά, ενώ οι πίσω θα ενσωματωθούν στις κολόνες των θυρών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...