H BYD ετοιμάζει το δικό της στόλο πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων, έτοιμο το πρώτο

Σχετικά άρθρα

Τα τελευταία χρόνια, υπήρχαν φήμες ότι η BYD κατασκεύαζε τη δική της εταιρεία μεταφοράς αυτοκινήτων. Η πρώτη επιβεβαίωση ήρθε τον Οκτώβριο του 2023, όταν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πολλαπλές πηγές, ισχυρίστηκαν ότι μια θυγατρική της BYD παρήγγειλε οκτώ πλοία Ro-Ro (roll on/roll off) χωρητικότητας έως 7.700 αυτοκινήτων έκαστο σε ναυπηγείο της πόλης Yantai, στη Shandong της Κίνας.

Πριν λίγες ημέρες, το πρώτο πλοίο -με όνομα Explorer 1- ολοκλήρωσε το δοκιμαστικό του ταξίδι, όντας εν πλω για επτά ημέρες. Το πλοίο ναυπηγήθηκε από την Guangzhou Shipbuilding International, θυγατρική της China State Shipbuilding Corporation, με την τελευταία να έχει στα σκαριά ένα ακόμα αντίστοιχο πλοίο για την BYD.

Το πλοίο διπλού καυσίμου (PCTC) της BYD περιλαμβάνεται στη σειρά PCTC, έχει μήκος 199,9 μέτρα, πλάτος 38 μέτρα, βύθισμα 9 μέτρα και υπηρεσιακή ταχύτητα 18,5 κόμβων (34,3 χλμ/ώρα).

Το πλοίο τροφοδοτείται από ένα κινητήρα διπλού καυσίμου, καταναλώνοντας φυσικό αέριο (LNG) και ναυτιλιακό καύσιμο, ενώ επιπλέον, για πρώτη φορά, ενσωματώνει μια μπαταρία και μια γεννήτρια για πλεύση μηδενικών εκπομπών. Το σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, όπως συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας, μείωση της οπισθέλκουσας, καθώς και αντιρρυπαντική βαφή.

Δύο τέτοια πλοία θα κατασκευαστούν στο πρώτο στάδιο, με την BYD να είναι ιδιοκτήτρια και των δύο. Συνολικά, η κινέζικη εταιρία έχει επιβεβαιώσει έξι πλοία για ναυπήγηση, με άλλα δύο να είναι επιλογή της αν θα τα κατασκευάσει. Το εκτιμώμενο κόστος είναι σχεδόν 5 δισεκατομμύρια γιουάν (πάνω από 704 εκατομμύρια δολάρια).

Ο κινέζικος γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας πρόκειται να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές ναυτιλιακές εταιρείες με τις υλικοτεχνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...