Χρειάστηκαν 136.000 λίτρα νερού για να σβήσει η φωτιά σε ένα Tesla Model Y

Σχετικά άρθρα

Το βράδυ των Χριστουγέννων ένα Tesla Model Y τυλίχθηκε στις φλόγες σε έναν αυτοκινητόδρομο της Αλαμπάμα και σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, χρειάστηκαν 136.000 λίτρα νερού (36.000 γαλόνια) για να σβήσει η φωτιά στο αυτοκίνητο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στο ηλεκτρικό μοντέλο της Tesla απαιτήθηκαν 2 σωλήνες, 36.000 γαλόνια νερού και 4 βυτιοφόρα νερού, με τους πυροσβέστες να καταφέρνουν να την θέσουν υπό έλεγχο σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.

Οι πυρκαγιές ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσιάζουν προκλήσεις και κινδύνους για τους πυροσβέστες. Η φωτιά σε αυτά μπορεί να αναζωπυρωθεί ώρες ή μέρες μετά την πρώτη κατάσβεση. Καίγονται σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 2.500 βαθμούς Κελσίου και ο καπνός που παράγεται περιέχει υδροφθόριο και υδροχλώριο. Και τα δύο είναι τοξικά για την αναπνοή και απαιτούν από τους πυροσβέστες να φορούν αναπνευστική συσκευή.

Η φωτιά στις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι δύσκολο να σβήσουν. Όταν μια μπαταρία πιάνει φωτιά, δεν μπορεί να σβήσει με νερό όπως οι κανονικές φωτιές που προκύπτουν από την καύση. Αντίθετα, η φωτιά μπορεί να προκαλέσει κάτι που ονομάζεται “θερμική διαφυγή”, όπου η φωτιά σε ένα στοιχείο της μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και ανάφλεξη άλλων στοιχείων της μπαταρίας, απελευθερώνοντας επιβλαβείς αναθυμιάσεις εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Χωρίς ειδικό εξοπλισμό, οι πυροσβέστες μπορεί να χρειαστούν δεκάδες χιλιάδες λίτρα νερού για να προσπαθήσουν να σβήσουν την φωτιά και ακόμη και τότε, ορισμένοι ειδικοί προτείνουν πως απλώς πρέπει να αφήσεις τη φωτιά να σβήσει από μόνη της ή να ρίξεις το αυτοκίνητο μέσα σε δεξαμενή γεμάτη με νερό.

Συγκριτικά, σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης απαιτούνται περίπου 1.000 έως 4.000 λίτρα νερού για την κατάσβεση του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...