Δοκιμές των solid-state μπαταριών της QuantumScape “βγάζουν” 500.000 χλμ. χωρίς απώλεια αυτονομίας

Σχετικά άρθρα

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θεωρούνται το επόμενο μεγάλο βήμα στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης με την τεχνολογία της μπαταρίας να υπόσχεται μεγαλύτερη αυτονομία, μικρότερους χρόνους φόρτισης και μέγιστη ασφάλεια.

Ένα χρόνο μετά τις αρχικές παραδόσεις πρωτοτύπων μπαταριών στερεάς κατάστασης στους συνεργάτες της στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η QuantumScape έφτασε πρόσφατα σε ένα σημαντικό ορόσημο και έλαβε πρόσθετους επαίνους από την PowerCo -θυγατρική του ομίλου της Volkswagen με επίκεντρο τις μπαταρίες- για τις δυνατότητες της τεχνολογίας της.

Πιο συγκεκριμένα, η solid-state μπαταρία της QuantumScape ξεπέρασε σημαντικά τις απαιτήσεις των δοκιμών και ολοκλήρωσε με επιτυχία περισσότερους από 1.000 κύκλους φόρτισης.

Για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 500-600 χλμ. (WLTP), αυτό αντιστοιχεί σε συνολική χιλιομετρική απόσταση μεγαλύτερη από μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα. Την ίδια στιγμή, η δοκιμή έδειξε ότι η μπαταρία δεν “γερνούσε”, καθώς μετά το τέλος της δοκιμής διατηρούσε το 95% της χωρητικότητάς του (ή κατακράτησης ενέργειας εκφόρτισης).

Η PowerCo αναφέρει ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης της QuantumScape κάποια μέρα μπορούν να τροφοδοτήσουν ηλεκτρικά οχήματα που θα μπορούν να διανύσουν 500.000 χιλιόμετρα χωρίς ουσιαστικά απώλεια αυτονομίας.

Οι δοκιμές, οι οποίες διήρκεσαν αρκετούς μήνες, πραγματοποιήθηκαν στα εργαστήρια μπαταριών της PowerCo στο Salzgitter, στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τυποποιημένες διαδικασίες δοκιμών για νέες κυψέλες μπαταριών, η ευρωστία θεωρείται το πιο σημαντικό κριτήριο. Οι βιομηχανικοί στόχοι για αυτή τη φάση ανάπτυξης είναι 700 κύκλοι φόρτισης και μέγιστη απώλεια χωρητικότητας 20%.

Η QuantumScape είναι μια καλιφορνέζικη εταιρεία που ασχολείται με την ανάπτυξη μπαταριών λιθίου-μετάλλων στερεάς κατάστασης για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα. Η εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας μπαταριών εργάζεται για πάνω από μια δεκαετία στην ανάπτυξη αρθρωτών, ενεργειακά πυκνών κυψελών στερεάς κατάστασης για ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα είναι ασφαλέστερα, θα φορτίζουν πιο γρήγορα και θα έχουν μεγαλύτερη αυτονομία.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των μπαταριών στερεάς κατάστασης της QuantumScape, ο όμιλος της Volkswagen είναι συνεργάτης από νωρίς και παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της startup. Η Volkswagen έχει βοηθήσει να ενδυναμωθεί η QuantumScape και να συνεχίσει την ανάπτυξή των μπαταριών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...