Η Tesla ανακαλεί 1,62 εκατ. αυτοκίνητα της στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

Η Tesla ανακαλεί 1,62 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Κίνα, προκειμένου να επιδιορθώσει προβλήματα που σχετίζονται με τις λειτουργίες του Autopilot.

Οι κρατικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι τόσο τα εισαγόμενα όσο και τα αυτοκίνητα της Tesla που παράγονται εντός της Κίνας περιλαμβάνονται στην ανάκληση, με την Tesla να διορθώνει τα αυτοκίνητα εγκαθιστώντας over-the-air αναβάθμιση στο λογισμικό των αυτοκινήτων

Reuters ανέφερε ότι η ενημέρωση λογισμικού θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά και θα είναι για την βελτίωση της λειτουργίας Autosteer και τον περιορισμό του κινδύνου σύγκρουσης.

Η ανάκληση επηρεάζει τα Model S, Model X, Model 3 και Model Y της Tesla, όπου οι οδηγοί μπορούν να “κάνουν κατάχρηση” μιας λειτουργίας υποβοήθησης οδήγησης, “αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης του οχήματος και δημιουργώντας κινδύνους για την ασφάλεια” σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η ενημέρωση λογισμικού περιλαμβάνει πρόσθετους ελέγχους και ειδοποιήσεις “για να ενθαρρύνει περαιτέρω τον οδηγό να τηρεί την ευθύνη της συνεχούς οδήγησης κάθε φορά που ενεργοποιείται το Autosteer”. Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων έχουν αρχίσει ήδη να λαμβάνουν ειδοποιήσεις προκειμένου να ενημερώσουν το λογισμικό τους.

Επιπλέον, 7.538 Model S και Model X ανακλήθηκαν λόγω ανησυχιών ότι, κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης, η πλαϊνή πόρτα που δεν συγκρούεται ενδέχεται να ξεκλειδώσει, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού των επιβατών.

Για τους ίδιους λόγους η Tesla έχει ανακαλέσει στον υπόλοιπο κόσμο περισσότερα από 2 εκατ. αυτοκίνητα της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...