Η Lexus παρουσίασε τα LBX Morizo RR Concept και RZ 450e F Sport Performance

Σχετικά άρθρα

Στο περιθώριο του Tokyo Auto Salon η Lexus παρουσίασε τα LBX Morizo RR Concept και RZ 450e F Sport Performance, όπως και ένα βελτιωμένο Lexus GX 550.

To LBX Morizo RR Concept είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον concept που πολλοί θα ευχηθούν να βγει κάποια στιγμή στην παραγωγή. Κάτω από το καπό του έχει τον 1.600άρη τρικύλινδρο κινητήρα (G16E-GTS) των GR Yaris και GR Corolla, που προσθέτει μια άλλη διάσταση στο χαρακτήρα του συμπαγούς crossover της premium ιαπωνικής εταιρίας, ως μοντέλου υψηλών επιδόσεων.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα του, το πρωτότυπο έχει δημιουργηθεί με την άμεση συμβολή του προέδρου της Toyota και master driver, Akio Toyoda, επίσης γνωστό ως Morizo.

Ο κινητήρας του αποδίδει 305 άλογα με 400 Nm ροπής, κινώντας όλους τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος και του νέου αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων Direct Shift.

Όλα τα βασικά στοιχεία του αυτοκινήτου έχουν τελειοποιηθεί για τις επιδόσεις, συμπεριλαμβανομένης του packaging, του αμαξώματος, της ανάρτησης και των ελαστικών. Για τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής, η ομάδα ανάπτυξης εφάρμοσε τεχνολογίες από τον κόσμο των εναέριων αγώνων υψηλής ταχύτητας.

Το μήκος LBX Morizo RR Concept παραμένει απαράλλαχτο, στα 4.190 χλστ., αλλά το πλάτος και το ύψος είναι κατά 20 χλστ. μεγαλύτερο και 10 χλστ. μικρότερο, αντίστοιχα, από το συμβατικό LBX, αγγίζοντας τα 1.845 χλστ. και τα 1.535 χλστ.

Το αυτοκίνητο διαθέτει επιθετικό bodykit, ζάντες 19″ με ελαστικά διαστάσεων 235/45, και στον πίσω άξονα υπάρχουν διπλά ψαλίδια, ενώ στον εμπρός γόνατα MacPherson.

To RZ 450e F Sport Performance θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 100 μονάδων, που θα διατεθούν αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μέσω κλήρωσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος έως τις 19 Φεβρουαρίου και οι τυχεροί θα ανακοινωθούν στις 22 του μήνα.

Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από το επιθετικό bodykit με τις δύο αεροτομές, από τη χαμηλότερη ανάρτηση, από τις ζάντες 21″, ενώ είναι βαμμένο σε λευκό ματ χρώμα, έχοντας μαύρες και μπλε λεπτομέρειες. Στο εσωτερικό συναντάμε σουέτ επενδύσεις και μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές, με το μοντέλο να έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να αποδίδει 204 άλογα και τον πίσω 109.

Τέλος, το GX 550 Overtrail έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τον βελτιωτικό οίκο Jaos και εστιάζει στη χρήση εκτός δρόμου. Το αυτοκίνητο έχει προστατευτικά προφυλακτήρων, επιπλέον LED φώτα, πλαϊνά σκαλοπάτια, λασπωτήρες, σχάρα οροφής, φουσκωμένα φτερά, νέες ζάντες 18″ με ελαστικά παντός εδάφους διαστάσεων 275/70 και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Κίνηση παίρνει από τον V6 3,4-λίτρων twin-turbo κινητήρας απόδοσης 354 ίππων με 650 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και με σύστημα τετρακίνησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...