Η Toyota σταματά τις πωλήσεις πετρελαιοκίνητων Land Cruiser, Hilux κλπ. λόγω ζητημάτων πιστοποίησης

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναστείλει τις πωλήσεις ορισμένων μοντέλων της, αφού διαπίστωσε παρατυπίες στις δοκιμές πιστοποίησης ιπποδύναμης των πετρελαιοκινητήρων τους, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί και κατασκευάζονται από τη θυγατρική Toyota Industries.

Πιο συγκεκριμένα, ειδική ερευνητική επιτροπή διαπίστωσε παρατυπίες κατά τη διάρκεια δοκιμών για την πιστοποίηση τριών πετρελαιοκινητήρων, των 1GD, 2GD και F33A. Δέκα μοντέλα χρησιμοποιούν τους εν λόγω κινητήρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Hilux, Land Cruiser, Hiace, Fortuner, Innova και του Lexus LX500D.

Η εταιρία λέει πως είχε εγκατασταθεί διαφορετικό λογισμικό κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε σύγκριση με αυτό που έχουν τα αυτοκίνητα των πελατών, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να μπορούν να μετρηθούν ώστε οι τιμές να φαίνονται πιο ομαλές με λιγότερες διακυμάνσεις. 

Η ιαπωνική εταιρεία είπε ότι προσπάθησε να εξηγήσει διεξοδικά το θέμα στις αρχές και θα λάβει μέτρα όπως η διεξαγωγή νέων δοκιμών πιστοποίησης κινητήρα παρουσία ρυθμιστικών αρχών, όπως απαιτείται, με τον πρόεδρο της Toyota Industries, Koichi Ito, να τονίζει σε συνέντευξη Τύπου:

Υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας με την Toyota Motor και επαρκής συντονισμός σχετικά με τις διαδικασίες δοκιμών και τις διαδικασίες που θα έπρεπε να είχαν ακολουθηθεί.

Ο Koji Sato, διευθύνων σύμβουλος της Toyota, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η εταιρεία τοποθετούσε περίπου 36.000 από τους επηρεαζόμενους πετρελαιοκινητήρες παγκοσμίως κάθε μήνα, που αντιστοιχεί σε σχεδόν 432.000 αυτοκίνητα ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...