Επίσημο: Ο Lewis Hamilton στη Ferrari από το 2025

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari με ένα εξαιρετικά λιτό δελτίο τύπου ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι ο Lewis Hamilton θα ενταχθεί στην ομάδα από το 2025, αναφέροντας ότι υπέγραψε ένα πολυετές συμβόλαιο μαζί της.

Από τη μεριά της, η Mercedes-AMG F1 έκανε γνωστό πως ο 39χρονος Βρετανός θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα στο τέλος της σεζόν του 2024. Ο Hamilton ενεργοποίησε την οψιόν αποδέσμευσης στο συμβόλαιο που υπέγραψε τον περασμένο Αύγουστο, και επομένως αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία του με τα “Ασημένια Βέλη”.

Αυτό σημαίνει ότι ο Hamilton βάζει ένα τέλος σε μια σχέση 17 ετών στη Formula 1 με τη Mercedes-Benz και σε μια 11χρονη συνεργασία με την εργοστασιακή ομάδα.

Σε δηλώσεις του, ο Toto Wolff, επικεφαλής και CEO της Mercedes-AMG F1 σχολίασε:

Όσον αφορά τον συνδυασμό ομάδας-οδηγού, η σχέση μας με τον Lewis έχει γίνει η πιο επιτυχημένη που έχει δει το άθλημα, και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το δούμε με περηφάνια.

Ο Lewis θα είναι πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes. Ωστόσο, ξέραμε ότι η συνεργασία μας θα έφτανε σε ένα φυσικό τέλος κάποια στιγμή, και αυτή η μέρα έφτασε.

Αποδεχόμαστε την απόφαση του Lewis να αναζητήσει μια νέα πρόκληση και οι ευκαιρίες μας για το μέλλον είναι συναρπαστικές. Αλλά προς το παρόν, έχουμε ακόμη μία σεζόν μπροστά μας και είμαστε επικεντρωμένοι στο να αγωνιστούμε για να προσφέρουμε ένα δυνατό 2024.

Από την πλευρά του, ο Lewis Hamilton πρόσθεσε:

Έχω περάσει καταπληκτικά 11 χρόνια με αυτή την ομάδα και είμαι τόσο περήφανος για όσα πετύχαμε μαζί. Η Mercedes είναι μέρος της ζωής μου από τα 13 μου. Είναι ένα μέρος όπου μεγάλωσα, οπότε η απόφαση να φύγω ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρω ποτέ.

Αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να κάνω αυτό το βήμα και είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω μια νέα πρόκληση. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την απίστευτη υποστήριξη της οικογένειάς μου από τη Mercedes, ειδικά του Toto για τη φιλία και την ηγεσία του και θέλω να τελειώσουμε μαζί σε ένα υψηλό επίπεδο.

Είμαι 100% αφοσιωμένος στο να προσφέρω την καλύτερη απόδοση που μπορώ αυτή τη σεζόν και να κάνω την τελευταία μου χρονιά με τα Ασημένια Βέλη, μια χρονιά που θα θυμόμαστε όλοι μας.

Ο Carlos Sainz, χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του στο Instagram, έγραψε:

Μετά τα σημερινά νέα, η Scuderia Ferrari και εγώ θα χωρίσουμε τους δρόμους μας στα τέλη του 2024. Έχουμε ακόμα μια μεγάλη σεζόν μπροστά μας και, όπως πάντα, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την oμάδα και για τους Tifosi σε όλο τον κόσμο.

Τα νέα για το μέλλον μου θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Το όνομα του Sainz έχει συνδεθεί έντονα με την Audi που θα μπει στην Formula 1 από το 2026.

Από το 2025 η Ferrari θα έχει ένα εξαιρετικά δυνατό οδηγικό δίδυμο, αυτό των Lewis Hamilton και Charles Leclerc, ένα από τα δυνατότερα οδηγικά δίδυμα, που μπορεί να συγκριθεί ίσως μόνο με αυτό των Ayrton Senna και Alain Prost στην εποχή τους στην McLaren το 1988 και το 1989.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα