Pagani Huayra R Evo με V12 κινητήρα και 900 ατμοσφαιρικά άλογα

Σχετικά άρθρα

Η Pagani παρουσίασε το νέο της hypercar αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας. Πρόκειται για την Huayra R Evo που αποτελεί την εξέλιξη της Huayra R. Το νέο αυτοκίνητο φέρει αρκετές βελτιώσεις, με τα πάνελ της οροφής να έχουν την δυνατότητα να αφαιρεθούν, ενώ είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο που κατασκεύασε μέχρι σήμερα η Pagani.

Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου έχουν μεγαλώσει, με το Pagani Huayra R Evo να έχει πιο μακρύ πίσω μέρος κατά 19 εκατοστά, ενώ πλέον υπάρχει και κεντρικό πτερύγιο. Ζυγίζει 1.060 κιλά και σύμφωνα με την Pagani μπορεί να ανταγωνιστεί στη πίστα ένα LMP2 αγωνιστικό. Η Pagani λέει ότι το Huayra R Evo είναι κατασκευασμένο από τις ίδιες ίνες άνθρακα με το Utopia, που συνέβαλαν στην αύξηση της ακαμψίας κατά 38%.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο αναπτύσσει περισσότερη κάθετη αεροδυναμική δύναμη από ό,τι ζυγίζει στα 320 χλμ/ώρα. Μάλιστα η εταιρία υποστηρίζει πως το αυτοκίνητο παράγει 5% μεγαλύτερη κάθετη αεροδυναμική δύναμη όταν τα πάνελ οροφής έχουν αφαιρεθεί, σε σύγκριση με όταν η οροφή είναι κλειστή.

Κίνηση παίρνει από τον ατμοσφαιρικό V12 6.000 κ.εκ κινητήρα που αποδίδει 900 άλογα στις 8.750 σ.α.λ με 770 Nm ροπής, που στροφάρει έως τις 9.200 σ.α.λ και που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε από την Pagani σε συνεργασία με την HWA AG. Το κιβώτιο ζυγίζει 80 κιλά, με το αυτοκίνητο να διαθέτει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια από σφυρήλατο κράμα αλουμινίου και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Φορά Pirelli P Zero Slick ελαστικά διαστάσεων 280/680 R19 μπροστά και 345/725 R20 πίσω, έχει Brembo CCM-R carbon-κεραμικά φρένα, αγωνιστικά τακάκια, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι επενδυμένα με πυρίμαχο υλικό, υπάρχουν ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, όπως και carbon προσκέφαλα με ειδική πλευρική προστασία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...